"Suurin osa veronpalautuksen saajista saa rahat tililleen elo- tai syyskuussa" – Verokarhu tulee – oletko valmis?

Viiden miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan esitäytetyt veroilmoitukset tulevat pian, tiedottaa Verohallinto. Suurin osa veronpalautuksen saajista saa rahat tililleen elo- tai syyskuussa. Myös jäännösverojen yleisimmät eräpäivät osuvat samoille kuukausille. Omat määräpäivänsä näkee OmaVerosta.

Verohallinto kehottaa tarkastamaan omien tulojen ja vähennysten paikkansapitävyyden. Suurimmalla osalla tiedot esitäytetyllä veroilmoituksella ovat jo valmiiksi oikein. Veroilmoitus tulee kuitenkin aina tarkistaa. Määräpäivät ovat toukokuussa ja niitä on tänä vuonna kolme.

Esitäytettyjä veroilmoituksia muodostuu OmaVeroon satunnaisessa järjestyksessä 19. maaliskuuta alkaen. Kaikkien veroilmoitukset ovat OmaVerossa viimeistään 3. huhtikuuta ja postitse perillä huhtikuun loppuun mennessä, Verohallinto tietää kertoa.

Jos veroilmoitukseen on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset tulee tehdä viimeistään 5., 12. tai 19. toukokuuta. Henkilökohtaisen määräpäivänsä näkee omalta veroilmoitukselta ja OmaVerosta. Jos tiedot veroilmoituksella ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään.

Tiedotteen mukaan veroilmoitustaan voi täydentää OmaVerossa omaan toukokuun määräpäiväänsä asti. Jos veroilmoitusta täydentää paperilla, siinäkin tapauksessa täydennykset ehtii hyvin tehdä määräpäivään mennessä, kunhan ottaa huomioon, että paperilomakkeille tehtyjen täydennysten pitää olla perillä Verohallinnossa omaan määräpäivään mennessä. Tarvittavat lomakkeet voi tulostaa vero.fi:stä tai tilata palvelunumerosta 029 497 030. OmaVerossa lomakkeita ei tarvita.

Viisi vinkkiä veroilmoittamiseen

1. Ota valmiiksi esille tarvittavat dokumentit, esimerkiksi palkkakuitit tai kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn teettämisestä saamasi kuitit. Älä liitä kuitteja veroilmoitukseen, mutta säilytä ne.

2. Jos sinulla on matkakuluja, joita et ole etukäteen ilmoittanut verokortille, laske valmiiksi yhden päivän aikana kuljetun matkan pituus, julkisten kulkuneuvojen matkakulujen euromäärä koko vuodelta tai jos olet käyttänyt omaa autoa, kulkemiesi matkapäivien lukumäärä

3. Jos sinulla on vuokratuloja, varaa valmiiksi tarvittavat tiedot. Huomaa, että jos sinulla on useita vuokrattavia kohteita, tiedot tulee ilmoittaa jokaisesta kohteesta erikseen.

a) Taloyhtiön nimi ja y-tunnus

b) Vuokralaisen tiedot

c) Vuokratulo ja siitä tehtävät vähennykset

4. Ilmoita vain kysytyt tiedot. Älä liitä mukaan kuitteja tai erillisiä selvityksiä. Verohallinto kysyy lisätietoja tarvittaessa.

5. Tarkista, että Verohallinnolla on tiedossa oikea tilinumerosi mahdollisen veronpalautuksen maksamista varten. Tilinumeron voit ilmoittaa OmaVerossa.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut