Kanrestan lähes kaikki ravintolat suljettu – "Kriisi kaivaa syvän kuopan tukeen kansanterveydelle"

Kanresta on joutunut sulkemaan liki kaikki ravintolansa. Mirja Hussain

Klaus Nurmi

Ravintolayhtiö Kanresta Oy on joutunut sulkemaan lähes kaikki 26 ravintolaansa.

Poikkeustila ja koronapandemia iskivät välittömästi tapahtuma- ja kulttuuritalojen ravintoloihin ja toiminta jatkuu toistaiseksi ainoastaan muutamassa kohteessa.

– Ravintolahenkilökuntamme on käytännössä kokonaan lomautettu nopeutetun yt-menettelyn avulla, kertoo Kanrestan toimitusjohtaja Maria Koivula tiedotteessa.

Koronan aiheuttama kriisi kaivaa syvän kuopan Kanrestan vuosittaisen tukeen kansanterveydelle. Se jakaa alalle poikkeuksellisesti tuottonsa omistajansa Suomen Kansanterveysyhdistyksen kautta kansanterveydelle.

Viime vuosi oli Kanrestalle erinomainen. Sen liikevaihto kasvoi yli viidenneksen liki 30 miljoonaan euroon. Tuottoja sekä yhdistyksen lahjoittajien varoja yhtiö jakoi 1,8 miljoonaa jäsenilleen Sydänliitolle, Lastentautien tutkimussäätiölle, Mieli - Suomen mielenterveys ry:lle sekä Vanhustyön keskusliitolle.

Pääsy samaan näyttää tänä ja tulevina vuosina uhatulta, elleivät lahjoittajat pelasta tilannetta, Kanresta tiedottaa.

Muutama yhtiön kumppanitalo ja vuokranantaja on Koivulan mukaan oma-aloitteisesti tarjonnut vapautusta vuokranmaksusta.

– Ravintoloitsijat eivät pysty poikkeustilanteen Suomessa pitämään normaalihenkilöstöä ja -valikoimaa yllä. Kassa hupenee aivan välittömästi ja ravintoloitsijat kaatuvat, Koivula toteaa.

Tilanne alalla on hänen mukaansa äärettömän vakava ja pelottava.

– On salamannopeasti löydettävä ratkaisut, joilla huolehditaan henkilökunnasta, turvataan likviditeetti ja samalla taataan toiminta tulevaisuuteen.

Poikkeuksellisessa kriisissä matkailu- ja ravintola-alan normaalioloissa kannattavat yritykset tarvitsevat Koivulan mukaan nopeaa apua myös valtiolta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut