"Koronavirukseen on kehitetty lääke!" – Poliisi varoittaa huijauksista

Netissä voi tulla vastaan koronavirustilanteesta kummunneita huijausyrityksiä. Arkisto / Ella Kajaste

toimitus

Poliisin kyberkeskuksen rikosylikonstaapeli Otso Manninen kirjoittaa Poliisiblogissa, että kun ammattirikollinen tarkastelee yhteiskuntien kamppailua pandemiaa vastaan, hän ei tunne huolta läheisistämme, yritysten talousvaikeuksista tai lastenhoidon käytännön järjestelyistä.

– Rikollista eivät harmita sosiaalisessa mediassa kinastelevat kansalaiset, vessapaperimeemien aiheuttama närkästys tai laahaava etäyhteys. Hänelle hyllyrivit eivät ole tyhjiä, vaan mieluisaa poimittavaa riittää ostoskärryn täydeltä, Manninen kirjoittaa.

 – Lataa tästä linkistä organisaation uudet koronaohjeet. Hidasteleeko etäyhteys, kas tässä kätevä äppi, joka hoitaa homman. Osallistu WHO:n kyselyyn. Seuraa viruksen leviämistä tämän sovelluksen avulla. Lahjoita rahaa koronaviruksen takia kodittomaksi jääneille eläimille. YLLÄTYSKÄÄNNE: Koronavirukseen on kehitetty lääke! antaa Manninen esimerkkejä huijauksista.

Hänen mielestään poikkeustila on rikollisille mahdollisuuksien runsaudensarvi.

– Kun meidän arvostelukykyämme kuormittavat huoli perheenjäsenistä ja ystävistä, arkeen tulleet uudet ja ennen kokemattomat rajoitteet ja hämmennys lintukotoomme saapuneesta uhasta, on kyberrikollisella tilipäivä, Manninen huomauttaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisilta selkeä ohje: Ravintolassa ja leffassa käymällä ei riko kieltoa yli 10 hengen kokoontumisista
    18.3.2020 9:32
  2. "Puhelua lopettaessa ei tarvitse olla kohtelias", neuvoo virkavalta helpdesk-huijaussoitoista
    27.2.2020 14:33
  3. Poliisi lopettaa isot puhallusratsiat koronatilanteen vuoksi
    13.3.2020 17:32

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut