Vieläkö muistat kasari-juttuluurin? – koronasta sikisi Juttukorva

Ihmisten tilanteeseen poikkeustilanteessa vaikuttaa suuresti se, millaiset ihmisen voimavarat ovat olleet ennen tätä, kertoo Vantaan kaupungin psykososiaalisten palveluiden palvelupäällikkö Reetta Voutilainen. Kuvan henkilö ei liity juttuun. Arkisto/ Päivi Tuovinen

Jussi Vehkasalo

HelsinkiMission uusi palvelu Juttukorva tarjoaa keskusteluseuraa yksinäisille. Juttukorvaan voivat soittaa kaiken ikäiset yksinäiset kaikkialta Suomesta. HelsinkiMission työntekijät ja jatkossa myös vapaaehtoiset ovat valmiina juttelemaan arjen asioista ja kuulumisista soittajan kanssa. Tavoitteena on lievittää soittajan yksinäisyyden tunnetta, kerrotaan tiedotteessa.

– Poikkeustilanteissa kaipaamme enemmän kuin koskaan toisen ihmisen läheisyyttä ja rohkaisua. Voi hyvin kuvitella, miltä tuntuu jos hädän keskellä ei ole ketään, kenen kanssa puhua. Juttukorva-puhelin pyrkii helpottamaan ahdistusta ja tuomaan turvallisuuden tunnetta, sanoo HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari tiedotteessa.

Aikuisikäiset muistanevat lankapuhelinajan ja 1980-luvun lopulla käytössä olleet juttuluurit, joihin soittamalla saattoi keskustella tuiki tuntemattomien kanssa. Vaikka mistä.

Hanna Karin mukaan Juttukorvaan voi soittaa kuin luotettavalle ystävälle tai tuttavalle, jos sellainen puuttuu elämästä. Juttukorva ei kuitenkaan ole terapiapuhelin.

– Kun yhteiskunta sulkeutuu, yksinäiset, eristyksiin jääneet vanhukset ja riskiryhmiin kuuluvat ihmiset ovat äärimmäisen haavoittuvassa asemassa. Jos ei ole ketään, keneen ottaa yhteyttä, mieli täyttyy helposti ahdistuksesta ja peloista – ja yksinäisyys tuntuu entistäkin raskaammalta, Kari sanoo.

Kaikille avoimen Juttukorvan lisäksi järjestö tarjoaa senioreille Aamukorvan ja Senioripysäkki-yhteydenottopuhelimen. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Lisätiedot: helsinkimissio.fi

Aiheeseen liittyvää

  1. Talosaunat suljetaan 50 000 asukkaalta Helsingissä tartuntariskin takia – "Toivottavasti pyykkitupaa saa käyttää jatkossakin"
    17.3.2020 19:15
  2. Yritys tarjoaa riskiryhmille maksutonta apua kaupassa käyntiin pääkaupunkiseudulla ja Tampereen seudulla
    17.3.2020 16:23
  3. Komea feikkimies houkuttaa keski-ikäistä, yksinäistä naista netissä – "Sotilas, lääkäri, insinööri tai esimerkiksi öljynporauslautalla työskentelevä"
    6.3.2020 13:06

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut