IL: Lastentarhanopettajalle pahoinpitelytuomio Kauniaisissa

Tuomioon johtanut tapaus sattui vuosi sitten maaliskuussa. Arkisto/Sirkku Aalto

toimitus

Kauniaisissa sijaitsevassa päiväkodissa työskentelevä lastentarhanopettaja on saanut tuomion työssä tehdystä pahoinpitelystä, kertoo Iltalehti

Iltalehden mukaan 4–5-vuotias tyttö oli tuotu aamulla myöhässä päiväkotiin. Lapsiryhmä teki samaan aikaan lähtöä kirjastoon. Lapsen äiti oli lapsen väsymykseen vedoten pyytänyt, että tyttö saisi jäädä päiväkotiin muiden lähtiessä. Tähän ei lupaa oltu annettu.

Muiden lasten odottaessa lastentarhanopettaja oli alkanut väkisin pukea lasta, jolle oli aiheutunut tästä verenvuoto korvaan ja mustelmia.

Tapaus sattui vuosi sitten maaliskuussa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan lastentarhanopettaja ei tarkoituksellisesti vahingoittanut tyttöä, mutta menettely ylitti hyväksyttävät rajat. Viisikymppinen nainen tuomittiin pahoinpitelystä 700 euron sakkoon. Tytölle hänen on maksettava kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 300 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut