Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus lykkää Apotin laajentamista – piti ottaa käyttöön toukokuussa useissa yksiköissä

Potilastietojärjestelmä Apotin laajentaminen siirtyy myöhemmäksi.

Apotti piti ottaa toukokuussa käyttöön muun muassa Meilahden sairaala-alueella, mutta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus esittää käyttöönoton lykkäämistä myöhemmäksi koronavirustilanteen takia.

Husin johtoryhmä käsitteli asiaa tiistaina ja totesi, että Apotin laajentamiselle ei ole tällä haavaa edellytyksiä.

– Tähän lopputulemaan päädyttiin koronavirustilanteen vuoksi. Sairaaloidemme henkilökunnan kaikki voimavarat suunnataan nyt potilashoitoon, Husin kehitysjohtaja Visa Honkanen sanoo tiedotteessa.

Honkanen lisää, että potilastietojärjestelmän käyttöönoton aikana hoitotiloissa liikkuu paljon teknisiä ja kliinisiä tukihenkilöitä, joka aiheuttaisi tartuntariskin.

– Lisäksi käyttöönotto sitoisi mahdollisesti potilaiden hoitamiseen tarvittavia ammattilaisia.

Lopullisen päätöksen siirtämisestä tekee Apotin hankeohjausryhmä, jossa on edustus kaikista Apotin asiakas- ja omistajaorganisaatioista.

Apotti oli tarkoitus ottaa toukokuussa käyttöön kaikissa Meilahden sairaala-alueen yksiköissä, Töölön sairaalassa, Kirurgisessa sairaalassa sekä muissa erillisissä Husin toiminnoissa.

Hus otti Apotin käyttöön ensimmäisenä Peijaksen sairaalassa marraskuussa 2018. Tämän vuoden helmikuussa järjestelmä laajeni Hyvinkään, Lohjan, Porvoon ja Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueille, Jorvin sairaalaan sekä Naistentautien ja synnytyksien ja Psykiatrian tulosyksiköihin.

Kolmannen, nyt myöhempään ajankohtaan lykkääntyvän käyttöönoton jälkeen Apotti on toiminnassa koko Husin alueella.