Elintärkeät merikuljetukset pitävät laivaliikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä lähes normaalina, vaikka Viro sulkee rajansa

Thea Ekholm

Suomen varustamoiden julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan Suomen tuonnista ja viennistä lähes 90 prosenttia kulkee meritse. Näin ollen laivaliikenteen jatkuvuuden turvaaminen on välttämätöntä yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

– Suomalaiset matkustajalaivat toimivat merkittävänä osana huoltovarmuuden turvaajina muun rahtiliikenteen ohella. Moni laivamatkustaja ei tule ajatelleeksi, että matkustaja-aluksilla tuodaan valtaosa päivittäistavaroista meidän kauppoihin, Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala sanoo.

Merikuljetukset ovat Suomen yhteiskunnan toimivuuden kannalta elintärkeitä. Mikäli tavarakuljetukset pysähtyvät, pysähtyvät myös yhteiskunnan elintärkeät toiminnot.

– Tavarakuljetukset ovat yhteiskunnan verisuonisto – jos tavara ei liiku, pysähtyvät vähitellen muutkin toiminnot. Nyt on huolehdittava siitä, että yhteiskunnan pyörät pyörivät ja kaupassa riittää ruokaa ja apteekissa lääkkeitä, Tuurnala lisää.

Varustamoiden yhteistyö viranomaisten ja huoltovarmuusorganisaation kanssa on tiivistä, jotta merikuljetusten toimivuus ja jatkuvuus pystytään ylläpitämään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Miniristeilylle Tallinnaan pääsee vielä toistaiseksi, mutta maihin ei ole menemistä 17.3.2020 13:06
  2. Silja Europan liikennöinti Tallinnaan keskeytyy, kaksi alusta jatkaa virolaisten kotiinpaluuta varten 16.3.2020 13:51
  3. Finnair peruu ainakin 10 400 lentoa ja vähentää 90 prosenttia lentämistään – tässä lista kohteista kesäkuuhun asti 16.3.2020 11:16
  4. VR supistaa junaliikennettä ja aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä 17.3.2020 10:46

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut