Yritys tarjoaa riskiryhmille maksutonta apua kaupassa käyntiin pääkaupunkiseudulla ja Tampereen seudulla

Tuusulassa ikäihmisten tarpeita on selvitetty myös puhelimitse. jari kautto itä-häme Jari Kautto

Klaus Nurmi

Vantaalainen hoivapalveluyritys Loistohoiva aloittaa koronaviruksen riskiryhmään kuuluville henkilöille maksuttoman kauppa-avun pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella.

Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joiden vastustuskyky iän tai perussairauksien vuoksi on heikentynyt ja joilla ei ole kotihoitoa tai omaisia apuna.

Maksutonta kauppa-apua tarjotaan pääkaupunkiseudulla Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Vantaalla sekä Tampereella ja lähikunnissa eli niissä kunnissa, joissa Loistohoiva toimii tällä hetkellä muutenkin.

Kauppa-apua tarjotaan ensi vaiheessa 13. huhtikuuta asti. Tämän jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen, Loistohoiva tiedottaa.

Apu voi olla kertaluonteista tai viikoittaista riippuen henkilön tilanteesta sekä Loistohoivan resursseista.

Apua voi tilata yrityksen palvelunumeroista ja siinä yhteydessä käydään soittajan tilanne läpi. Loistohoivan työntekijä tekee kirjallisen sopimuksen kauppa-avusta ja rahankäytöstä.

Ostokset maksetaan käteisellä tai tilaaja voi maksaa myös pankkikortilla, jota varten työntekijällä on kannettava maksupääte. Itse palvelu on saajalleen maksutonta.

Loistohoiva tiedottaa, että palvelua tarjotaan muun päivittäisen työn lisäksi, joten voimavaroja ei ole rajattomasti.

Kyseessä on hyväntekeväisyyskampanja, jolla halutaan auttaa kaikkein vaikeimmissa tilanteissa olevia henkilöitä – sellaisia, jotka nyt hyvästä syystä välttävät julkisia paikkoja, mutta eivät saa apua mistään muualta, Loistohoiva tiedottaa.

Yli 80-vuotiaat kuuluvat koronaviruksen vakavimpaan riskiryhmään ja heidän joukossaan on paljon sellaisia, jotka asuvat yksin ilman mitään ulkopuolista apua. Moni on yksinäinen, ilman omaisia tai omaiset asuvat kaukana.

– Kampanjan ajatus lähti huolesta, jota olemme työyhteisössämme kokeneet erityisesti riskiryhmään kuuluvien osalta. Meillä on toimivat prosessit, sillä vastaavanlainen apu kuuluu palvelutarjontaamme, kertovat tiedotteessa Loistohoivan yrittäjät Elina Salonen ja Jyrki Palomäki

Salonen ja Palomäki kokevat velvollisuudekseen auttaa, koska heillä on siihen mahdollisuus.

Apua voi tilata soittamalla Loistohoivan palvelunumeroihin, jotka ovat pääkaupunkiseudulla 010 850 9510 ja Tampereen alueella 010 850 9520.

Aiheeseen liittyvää

  1. Elintarvikeketjujen johtajat rauhoittavat koronasta huolestuneita – "Ruoka ei Suomesta lopu, maltti on valttia"
    14.3.2020 15:24

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut