Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Altia nosti huikeasti etanolin tuotantoa: käsidesin valmistajat tarvitsevat raaka-ainetta

Alkoholijuomayhtiö Altia on lisännyt roimasti etanolin tuotantoaan, koska sitä tarvitaan käsidesin raaka-aineeksi yhtä enemmän.

Altialta lähti esimerkiksi tiistaina 70 000 kiloa denaturoitua etanolia, josta voidaan valmistaa noin 200 000 puolen litran käsidesipulloa.

Teknistä etanolia tuotetaan ympäri vuorokauden Ilmajoen Koskenkorvan tehtaalla.

– Etanolin toimitusmäärät ovat kasvaneet useita kymmeniä prosentteja, kertoo Helsingin Uutisille Altian viestintäjohtaja Petra Gräsbeck

Gräsbeck huomauttaa, että Koskenkorvan tehdas toimii normaalistikin ympäri vuorokauden läpi vuoden.

– Meillä on pitkäaikaisia asiakkaita, joille toimitamme etanolia ja heidän lisäkseen on nyt tullut uusia asiakkaita.

Käsidesin valmistajia on tullut lisää, esimerkiksi apteekit ovat aloittaneet oman valmistuksen. Gräsbeckin mukaan uusia kyselyjä etanolista tulee joka päivä.

– Fokuksemme on pitkäaikaisissa asiakkaissamme, mutta pyrimme tietenkin palvelemaan uusiakin asiakkaita, hän sanoo.

Altia ei itse pakkaa käsidesiä, mutta toimittaa sen pääraaka-ainetta eli denaturoitua etanolia suurissa erissä käsidesiä pakkaaville yrityksille.

Etanoli valmistetaan kotimaisesta ohrasta.

– Olemme palvelleet jo pitkään useita käsidesiä pakkaavia yrityksiä ja tässä kriittisessä tilanteessa keskitymme varmistamaan raaka-aineen riittävyyden ja jatkuvat toimitukset nykyisille asiakkaillemme, ja palvelemaan uusia asiakkaita mahdollisimman nopeasti, kertoo tiedotteessa Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä