Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Häihin ja hautajaisiin saa osallistua korkeintaan 10 henkilöä – kirkolta tuli ohjeet korona-ajalle

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat antaneet omat ohjeensa seurakunnille tilaisuuksien järjestämisestä koronavirusepidemian aikana.

Piispat ovat yhdessä päättäneet, että kirkollisissa toimituksissa, mukaan lukien häät, hautajaiset ja kastetilaisuudet, voi olla paikalla enintään kymmenen ihmistä.

Hautajaistilaisuuksissa suositaan haudalla tapahtuvaa siunaamista.

Lisäksi piispat päättivät, että lakisääteiset jumalanpalvelukset välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä. Seurakuntien muu normaali viikkotoiminta keskeytetään toistaiseksi.

– Kirkon tehtävä tässä tilanteessa on olla ihmisten rinnalla ja välittää uskon ja toivon sanomaa. Vaikeinakin aikoina, ja ennen kaikkea silloin, kirkko jatkaa rukousta kansan ja koko maailman puolesta, piispat sanovat kirkon tiedotteessa.

Piispat suosittelevat, että jokaisen seurakunnan pääkirkko on auki hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten videoidun jumalanpalveluksen jälkeen.

Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on piispojen mukaan kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia. Piispat korostavat, että kyseessä ei ole yleisötilaisuus.