Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair peruu ainakin 10 400 lentoa ja vähentää 90 prosenttia lentämistään – tässä lista kohteista kesäkuuhun asti

Finnair tiedottaa leikkaavansa 90 prosenttia lentämisestään huhtikuusta alkaen. Poikkeustila on voimassa toistaiseksi.

Yhtiö ilmoittaa ylläpitävänsä vain kriittiset yhteydet Suomessa ja maailmalle. Niitäkin vähennetään, jos hallitus kiristää matkustusmääräyksiä.

– Muutokset ovat väistämättömiä. Emme voi lentää asiakkaita maailmalle, kun emme voi nopeasti muuttuvassa tilanteessa varmistaa paluuyhteyttä. Toivomme voivamme palata normaaliin operointiin mahdollisimman pian koronavirustilanteen laannuttua, toimitusjohtaja Topi Manner sanoo Finnairin tiedotteessa.

Näillä näkymin Finnair operoi huhtikuun alusta lähtien ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä, joilla varmistetaan Suomelle tärkeimmät yhteydet sekä kriittinen lentorahti.

Yhtiö aloittaa asteittaisen siirtymisen kohti rajattua liikenneohjelmaa välittömästi, ja peruu 16.–31.3. väliseltä ajalta verkostostaan arviolta 1 500-2 000 lentoa.

Normaalisti Finnair operoi 110 lentoreittiä ja lentää noin 12 000 lentoa kuukaudessa, mutta kapasiteetin leikkaus laskee lentojen määrän huhtikuun alusta alkaen noin 1 600 lentoon kuukaudessa.

Peruttavat lennot näkyvät Finnairin järjestelmissä vaiheittain, ja tässä vaiheessa Finnair peruu lentoja järjestelmistään kesäkuun loppuun asti.

Finnair operoi 1.4.2020 lähtien ainoastaan alla lueteltuihin kohteisiin ja niihinkin rajoitetusti. Lennot kaikilta muilta reiteiltä perutaan.

Kotimaa: Kuopio, Maarianhamina, Oulu ja Rovaniemi. Lisäksi Finnair aikoo pääsiäisen aikaan lentää Ivaloon, Kittilään ja Kuusamoon.

Eurooppa: Amsterdam, Berliini, Bryssel, Frankfurt, Lontoo, München, Pariisi, Tukholma ja Zurich. Lisäksi Finnair aikoo lentää myös Kööpenhaminaan, Osloon, Moskovaan, Pietariin, Riikaan ja Tallinnaan kyseisten kohteiden matkustusrajoitteiden päätyttyä.

Kaukolentoja lennetään vain Tokioon.

Vähennystensä taloudellisia vaikutuksia Finnair kartoittaa pörssitiedotteessaan maanantain aikana.