USU: Hus rajaa jo pelastustusyksiköiden tehtäviä koronaviruksen takia – "Paloautot liikkuvat vähemmän"

Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

Aapo Siippainen

Hus on ohjeistanut hätäkeskuksen rajoittamaan tehtävien välittämistä pelastuslaitosten pelastusyksiköille toistaiseksi koronaviruksen takia, kertoo Uutissuomalainen

JohtajaylilääkäriMarkku Mäkijärvi kertoi sunnuntaina Uutissuomalaiselle, että ohjeistuksen mukaan pelastuslaitosten pelastusyksiköitä lähetetään vain elvytystehtäviin ja lääkärihelikopteritehtäviin sekä muihin tehtäviin kenttäjohtajan harkinnan mukaan.

– Iso viesti kansalaisille on se, että ensihoitopalvelu toimii kuten ennenkin, mutta paloautot liikkuvat vähemmän. Tällä turvataan se, että ne pystyvät huolehtimaan omista pelastustehtävistä, Mäkijärvi sanoo Uutissuomalaiselle.

Husin tiedotteessa sanotaan, ettätilanne tarkoittaa sitä, että ambulanssit hoitavat ensihoitotehtävät pääsääntöisesti ilman palo- ja pelastusyksiköiden apua.

Oikaisu 17.20. Hus ei ohjeista tehtävien rajoittamista ensihoitoyksilöille vaan pelastusyksiköille.

Aiheeseen liittyvää

 1. Näin puhut lapselle koronaviruksesta ja tunnistat stressin oireet – "Voivat olla vihaisia tai ylikilttejä"
  15.3.2020 13:04
 2. Uusien tartuntojen lukumäärä vähentyi Hus-alueella – ylilääkäri: "Lukuja ei voi enää vertailla"
  15.3.2020 12:46
 3. Husin hoitajalla todettiin koronavirus – tartunnan sai myös psykiatri, joka istui elokuvateatterissa 350 hengen tapahtumassa
  15.3.2020 10:58
 4. Koronasta huolestuneiden ihmisten käyttäytymisessä tapahtui eilen äkillinen muutos – "Päivystysavun henkilökunta tekee ennennäkemätöntä yhteistyötä"
  15.3.2020 12:31

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut