Luontokohteet ruuhkautuivat pahoin pääkaupunkiseudulla – Metsähallitus pyytää välttämään Nuuksion Haukkalammen kaltaisia paikkoja

Pitkäjärvi on Nuuksion suurin järvi. Marjo Koivumäki

Aapo Siippainen

Ihmiset ovat sännänneet sankoin joukoin pääkaupunkiseudun luontokohteisiin, koska koronaviruksen takia tapahtumia ja harrastuksia on peruttu.

– Esimerkiksi Nuuksion Haukkalampi ja Kirkkonummen Meikon alue ruuhkaantuivat eilen pahoin. Luontoilu on turvallinen tapa huolehtia terveydestään, mutta senkin osalta kannattaa välttää ihmisjoukkoja, Metsähallitus kertoo tiedotteessa.

Metsähallitus sanoo, että kodat ja taukopaikat nostattavat tartuntariskiä, koska niissä voi olla kymmeniä ihmisiä lähekkäin. Metsähallitus toivoo, että ihmiset suosivat luontoliikunnassa lähimetsiään tai vähemmän suosittuja kohteita.

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiossa on suljettu sunnuntaina 15. maaliskuuta henkilöstövajeen takia. Ravintola Haltia sen sijaan on auki. Muut luontokeskukset ovat toistaiseksi auki, mutta yleisötilaisuudet ja ryhmäopastukset on peruttu.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nuuksioon kesäperjantaisin metsäviinibaari – eräsommelieerin luvataan sovittavan viinit havumetsän elementteihin sopiviksi
    13.2.2020 16:30
  2. Husin hoitajalla todettiin koronavirus – tartunnan sai myös psykiatri, joka istui elokuvateatterissa 350 hengen tapahtumassa
    15.3.2020 10:58
  3. Psykologi Pirkko Lahti rauhoittelee koronauutisten ahdistamia ihmisiä – "Jäitä hattuun, noudatetaan ohjeita ja käännetään tämä yhdessä voitoksi"
    15.3.2020 10:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut