Luontokohteet ruuhkautuivat pahoin pääkaupunkiseudulla – Metsähallitus pyytää välttämään Nuuksion Haukkalammen kaltaisia paikkoja

Ihmiset ovat sännänneet sankoin joukoin pääkaupunkiseudun luontokohteisiin, koska koronaviruksen takia tapahtumia ja harrastuksia on peruttu.

– Esimerkiksi Nuuksion Haukkalampi ja Kirkkonummen Meikon alue ruuhkaantuivat eilen pahoin. Luontoilu on turvallinen tapa huolehtia terveydestään, mutta senkin osalta kannattaa välttää ihmisjoukkoja, Metsähallitus kertoo tiedotteessa.

Metsähallitus sanoo, että kodat ja taukopaikat nostattavat tartuntariskiä, koska niissä voi olla kymmeniä ihmisiä lähekkäin. Metsähallitus toivoo, että ihmiset suosivat luontoliikunnassa lähimetsiään tai vähemmän suosittuja kohteita.

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiossa on suljettu sunnuntaina 15. maaliskuuta henkilöstövajeen takia. Ravintola Haltia sen sijaan on auki. Muut luontokeskukset ovat toistaiseksi auki, mutta yleisötilaisuudet ja ryhmäopastukset on peruttu.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut