Husin hoitajalla todettiin koronavirus – tartunnan sai myös psykiatri, joka istui elokuvateatterissa 350 hengen tapahtumassa

Aapo Siippainen

Husin neurokirurgian hoitajalla sekä nuorisopsykiatrilla on todettu koronavirustartunta.

–  ​Molemmat tartunnat liittyvät matkailuun Tirolin alueelle ja henkilöt ehtivät palata työtehtäviinsä ennen kuin Tiroli muuttui epidemia-alueeksi, Hus kertoo tiedotteessa.

Tartunnan saanut nuorisopsykiatri osallistui 6. maaliskuuta Lasipalatsin Bio Rex -elokuvateatterissa järjestettyyn Husin seminaariin.

Paikalla oli noin 350 henkilöä.

Tartunnan saaneen lähellä istuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu kotikaranteeniin. Muiden tilaisuuden osallistujien osalta tartunta on Husin mukaan hyvin epätodennäköinen, mutta heihin ollaan yhteydessä maanantaina sähköpostitse.

Todetulla tartunnalla on vaikutuksia Husin nuorisopsykiatrian avohoitopalveluihin lähiaikoina.

Neurokirurgiassa tartunnalle on altistunut yhteensä 12 Husin työntekijää, joista neljä on lääkäreitä ja kahdeksan hoitohenkilökuntaa.

Potilaita ei ole altistunut tartunnalle hoitajan työn luonteen vuoksi. Altistuneet työntekijät on asetettu kotikaranteeniin. Tämän seurauksena joitakin kiireettömiä leikkauksia joudutaan perumaan tulevan viikon alussa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Pääministeri Sanna Marin: Hallitus kokoontuu sunnuntaina, valmiuslaki pystytään ottamaan käyttöön nopeasti 14.3.2020 19:07

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut