Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Pohjanmaalla kuusi uutta koronatartuntaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin perjantaina kuusi uutta koronatartuntaa, jotka kaikki ovat aiemmin todettujen positiivisten potilaiden lähialtistuneita. Potilaat ovat kotona hyväkuntoisina. Altistuneita on vähäinen määrä ja heidät on tavoitettu.

Puhelinpalvelut ovat pahoin ruuhkaantuneet runsaiden koronaa koskevien kyselyjen vuoksi. Tämän vuoksi päivystyksen ympärivuorokautiseen neuvontapuhelimeen tulisi soittaa vain, jos vointi huononee ja tarvitsee arviota sairaanhoidon tarpeesta. Lievistä oireista kärsivien on tärkeää sairastaa kotona.

Jos epäilee tai tietää olleensa tekemisissä koronavirukselle altistuneen henkilön kanssa, ei tarvitse reagoida, vaan voi elää normaalielämää. Jos saa selkeän hengitystieinfektion, joka merkittävästi huonontaa vointia, tulee soittaa päivystyksen ympärivuorokautiseen neuvontapuhelimeen. Koronavirusta todetusti sairastavan potilaan lähialtistuneille ilmoitetaan toimintaohjeet.

Yleinen flunssan hoito-ohje aiheuttajasta riippumatta on oireenmukainen hoito, pysyminen kotona, lepääminen ja hyvä käsi- ja yskimishygienia, tiedottaa sairaanhoitopiiri.