Koronahamstraus näkyy myös Espoossa, kaupat rauhoittelevat – "Tavaraa tilataan lisää ja lasti tulee 48 tunnin kuluttua tilauksesta"

Koronavirusuutiset aiheuttivat selkeän myyntipiikin torstaina sekä K- että S-ryhmän kaupoissa. Kaupankäynti on jatkunut vilkkaana myös tänään perjantaina.

Muutamien tuotteiden hyllyt ovat tyhjentyneet täysin. Kauppiaat kehottavat suhtautumaan tilanteeseen maltillisesti, koska tavaraa tulee tukuista ja hyllyjä täydennetään jatkuvasti. Ruoka ei pääse loppumaan.

– Ihmisten varautuminen alkoi näkyä eilen. Wc-paperia, talouspaperia, pastaa ja säilykkeitä, kuten hernekeittoa, tonnikalaa ja ananaspaloja ostettiin paljon. Myynti tuplaantui tavalliseen torstaimyyntiin verratuna, kertoo K-market Lippajärven kauppias Mikko Karnakka

– Vaikka jokin tuote on hetkellisesti loppu, tavaraa tulee lisää, Karnakka painottaa ja uskoo, että kysyntä tasaantuu tulevalla viikolla.

Kesko on antanut kauppiaille hyvät ohjeistukset erikoistilanteiden varalle. Lippajärven K-marketissakin siivousta on tehostettu ja kassapöytiä ja maksupäätteitä desinfioidaan pitkin päivää.

Myös Ison Omenan Prisma-kauppias Mika Ruohonen kertoo, että myynti oli eilen suurempaa kuin yleensä torstaisin.

– Wc-paperia, viljatuotteita, säilykkeitä, pakasteita, kahvia, teetä, kaakaota ja makeisia ostettiin tavallista enemmän, Ruohonen kertoo.

– Tänään kauppa käy samanlaisena kuin eilen ja jatkuu vilkkaana aina sulkemisaikaan eli kello 23:een asti.

Vaikka jokin tuote on hetkellisesti loppu, tavaraa tulee joka päivä lisää ja sisään on tilattukin tavallista enemmän tavaraa.

K-supermarket Lasihytin kauppias Erkki Zaiedman vahvistaa asiakkaiden ostokäyttäytymisen muuttuneen loppuviikolla. Torstaina iltapäivällä ihmiset alkoivat ostaa tavallista suurempia määriä.

– Näin asiakkaita, joilla oli ostoskärry täynnä tavaraa ja siinä päällä vielä iso paketti wc-paperia.

– Ihmiset ostivat etenkin jauhelihaa, säilykkeitä ja perusleipiä.

Zaiedman painottaa, että syytä paniikkiin ei ole. Tavaraa tilataan joka päivä lisää ja lasti tulee 48 tunnin kuluttua tilauksesta. Perjantaina hän kävi itse tukussa hakemassa täydennystä muutamiin tuotteisiin.

– Kaupan hyllytila on rajallinen, mutta tavara ei lopu keskusvarastosta.

– Jos oma lempituote, vaikkapa Heinzin ketsuppi on loppunut, niin siinä vieressä on tarjolla monta muuta ketsuppimerkkiä, Zaiedman huomauttaa.

S-ryhmän myymälöissä nähtiin torstaina tähän mennessä suurin myyntipiikki. Kysyntyä kohdistui säilyvien elintarvikkeiden ja hygieniatuotteiden lisäksi myös tuoretuotteisiin. Hedelmien, vihannesten, leivän ja lihan osalta yksittäiset tuotteet ovat loppuneet osasta myymälöitä.

– Joka päivä myymälöihin tulee lisää tavaraa. Yksittäiset tuotealueet voivat olla hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii eikä tavaravirta katkea, S-ryhmän kenttäjohtaja Arttu Laine vakuuttaa.

Myymälöissä pidetään korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut