Bussikuskit eivät avaa etuovia HSL-alueella työtaistelutoimena, kertoo Yle

Työtaistelutoimen ideana on se, että kuljettajat eivät avaa etuovia vaan matkustajat kulkevat keski- ja takaovista. Arkisto / Päivi Tuovinen

toimitus

HSL-alueen AKT:n järjestäytyneet bussinkuljettajat aloittavat tänään 13. maaliskuuta puoliltapäivin työtaistelutoimen, jonka ideana on se, että kuljettajat eivät avaa etuovia vaan matkustajat kulkevat keski- ja takaovista, kertoo Yle uutisessaan

Työtaistelutoimella bussikuskit vaativat HSL:ltä koronavirukselta suojaavia toimia. Bussikuskit toivovat, että matkustajat eivät tule ostamaan heiltä lippuja, ja että kuljettajat eristettäisiin matkustajista turvavälillä. Muualla Euroopassa on Ylen uutisessa haastatellun AKT:n edustajan mukaan jo tehty vastaavia ratkaisuja.

HSL tiedotti aiemmin tänään, että liikennevälineiden siivousta on tehostettu ja kuljettajat eivät enää myy lippuja 13. maaliskuuta alkaen, koska koronavirus covid-19 leviää ihmisten välisessä kontaktissa.

HSL:n junissa, metrossa ja busseissa sekä asemilla erityistä huomiota kiinnitetään sellaisiin pintoihin, jotka ovat alttiita ihmisten kosketuksille: esimerkiksi erilaisiin kaiteisiin, tankoihin ja muihin paikkoihin, joista pidetään kiinni matkan aikana, kerrotaan tiedotteessa.

HSL kehottaa välttämään turhaa matkustamista, jotta ne, joiden tarvitsee matkustaa, voivat matkustaa turvallisesti. Etenkin ruuhka-aikoina (ma–pe noin kello 7–9 ja 15–18) matkustajia on tavallista enemmän, ja jos mahdollista, suosittelemme matkustamaan muina aikoina.

Jos tarpeellisten matkojen tekeminen esimerkiksi pyörällä tai kävellen on mahdollista, suosittaa HSL sitä. Lisäksi HSL suosittelee etätöitä, jos työnantaja ja työtehtävät sen mahdollistavat.

– Kehotamme myös välttämään matkustamista, jos sinulla on mitään flunssaoireita. Jos on tarve yskiä, yski hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, HSL:n tiedotteessa huomautetaan.

Aiheeseen liittyvää

 1. T24: Näin tallinnanlaivoilla varaudutaan koronavirusepäilyyn
  12.3.2020 19:40
 2. Martoilta listaus koronavirukseen varautumiseen – "Nämä pitäisi olla kotona jokaista yhtä aikuista kohti"
  12.3.2020 15:00
 3. Talvisodan muistohetki Helsingissä perutaan koronaviruksen takia – kirkonkellot soivat ja kynttilät syttyvät silti koko maassa
  12.3.2020 15:29
 4. Joukkuevoimistelun Vantaan maailmancup peruttu koronan vuoksi
  12.3.2020 15:00

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut