Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messukeskus keskeyttää käynnissä olevat tapahtumansa – kevään messuja myöhennetään

Helsingin Messukeskus sulkee parhaillaan käynnissä olevat tapahtumansa. Messukeskuksessa ovat käynnissä Gastro Helsinki -messut, Pactec, Foodtec ja Plast Expo Nordic -messut sekä Sign, Print & Pack -messut. Messut suljetaan 12. maaliskuuta kello 16, ja asiakkaille tiedotetaan muutoksesta välittömästi. Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailut käydään 13. maaliskuuta aiemmin kerrotun aikataulun mukaisesti mutta ilman yleisöä, kerrotaan tiedotteessa.

Koronavirustilanteen muututtua sosiaali- ja terveysministeriö ohjeisti 12. maaliskuuta suomalaisia tapahtumajärjestäjiä siirtämään tai peruuttamaan yli 500 henkilön tilaisuudet ja tapahtumat Suomessa.

– Messukeskus noudattaa tarkasti viranomaisohjeistuksia. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme messujen hyväksi tehdystä työstä, sanoo tiedotteessa Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen

Messukeskus siirtää myös huhti–toukokuuksi suunnitellut yli 500 henkilön tapahtumansa myöhemmäksi vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Myöhemmäksi siirtyvät tapahtumat ovat: Kevätmessut ja Lähiruoka & Luomu (alkuperäinen ajankohta 2.–5. huhtikuuta), Lapsimessut, Hupicon ja Outlet Expo (17.–19. huhtikuuta) sekä Eläinystäväni (18.–19. huhtikuuta) ja The HIMSS & Health 2.0 European Conference (26.–28. toukokuuta).

Jo aiemmin on tiedotettu, että Sairaanhoitajaliitto, Fioca ja Messukeskus siirtävät yhdessä järjestämänsä Sairaanhoitajapäivät (25.–26. maaliskuuta) uuteen ajankohtaan, sillä vallitseva koronavirustilanne työllistää juuri nyt hoitohenkilökuntaa monissa sairaanhoitopiireissä.

Messukeskuksessa järjestetään myös muiden tapahtumajärjestäjien toteuttamia tapahtumia ja kokouksia. Niiden muutoksista tiedotetaan erikseen. Esimerkiksi American Car Show'n taustavoima FHRA ja Messukeskus ovat jo sopineet, että perinteisesti pääsiäisen aikaan järjestetty American Car Show järjestetään tilanteen vuoksi 5.–7. kesäkuuta.

Messukeskus tiedottaa, että kevätkauden tapahtumille pyritään löytämään uusi, toimialoja mahdollisimman hyvin palveleva ajankohta myöhemmin tänä vuonna. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä muutoksista. Tapahtumien uudet päivämäärät ilmoitetaan Messukeskuksen sivulla www.messukeskus.com heti, kun se on mahdollista.