Espoo varautuu koululaisten kotikaranteeniin – kirjat kotiin päivittäin, kaikki ulkomaanmatkat peruttu

Katja Riihola

Espoon koululaisia ja lukiolaisia kehotetaan ottamaan kaikki koulukirjat päivittäin mukaan kotiin, jotta opiskelu sujuu mahdollisessa koronakaranteenissa kotona.

Kouluun ohjeistetaan nyt ottamaan mukaan vain kyseisenä päivänä tarvittavat oppikirjat.

Suosituksella varaudutaan koronaviruksen leviämisen torjumiseksi mahdollisesti määrättäviin kotikaranteeneihin. Tällöin oppilaan, luokan tai koko yksikön opetus järjestettäisiin mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksillä.

Koronavarautumiseen liittyvä viesti on tullut muun muassa Wilma-järjestelmän kautta.

Kaikki koulujen ja lukioiden ulkomaanmatkat on myös päätetty perua10. maaliskuuta alkaen. Myös Espoon kaupungin päiväkoteihin, kouluihin ja lukioihin ulkomailta suuntautuvat kansainväliset vierailut on päätetty siirtää syksylle.

Mahdollisissa karanteenitapauksissa vanhemmat saavat yhteydenoton Espoon tartuntatautiyksiköstä, sillä karanteeneista päättää Espoon tartuntatautilääkäri Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Husin ohjeistuksen mukaisesti.

Jos koulun luokka tai varhaiskasvatuksen ryhmä määrätään karanteeniin, tiedotetaan koko yksikön lasten huoltajia ja henkilökuntaa.

Koulujen ja päiväkotien sulkemisesta tartuntatautisyistä päättää sosiaali- ja terveyslautakunta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Koronaviruksesta saa tietoa myös tekstiviestein, terveysneuvontaa varten on kuitenkin soitettava omalle terveysasemalle
    12.3.2020 9:50
  2. Espoo ei kerro koronakaranteenissa olevien lukumäärää – "Joitakin kuntalaisia"
    9.3.2020 17:35
  3. Näin viranomaiset pystyvät puuttumaan koronakaranteenin rikkomiseen – "Se on vanhempien vastuulla"
    11.3.2020 6:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut