Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu osto- ja myyntisivusto kieltää koronavirukseen liittyvien tuotteiden kaupan – haluaa estää pelon hyödyntämisen

Verkossa toimiva kauppapaikka Tori.fi kieltää koronavirukseen liittyvien tuotteiden myynnin ja ostamisen kauppapaikassaan.

Syynä kieltoihin on halu estää pelon kaupallista hyödyntämistä ja pyrkimys välttää pelon leviämistä.

Kiellettyjä tuotteita ovat muun muassa kasvosuojat ja desinfiointiaineet.

Käytännössä kyse on markkinapaikkamääräysten päivittämisestä.

– Nämä ilmoitukset ovat nyt kiellettyjä, koska emme halua millään tavalla levittää pelkoa haavoittuvaisessa tilanteessa olevien ihmisten keskuudessa. Toinen syy ratkaisullemme on estää myyjiä, jotka tavoittelevat hyötyä koronaan liittyvien terveystuotteiden hinnoissa, Tori.fi:n tuotejohtaja Luis Orozco sanoo tiedotteessa.

Kiellettyjä ovat myös ilmoitukset, joissa myytävän tuotteen sanotaan pystyvän suojaamaan tai estämään koronaviruksen tartuntaa tai leviämistä.

Vastaavat linjaukset tekivät myös Tori.fi:n sisarsivustot ruotsalainen Blocket sekä norjalainen FINN.

Tuotteet, joihin uudet linjaukset vaikuttavat, voivat vaihdella maittain paikallisen politiikan mukaan, mutta ne käsittävät esimerkiksi terveydenhoitoalalla käytettävät kasvosuojat, teolliset kasvosuojat ja desinfiointiaineet, kuten esimerkiksi antibakteeriset nesteet.

– Olemme tehneet nämä toimenpiteet suojataksemme käyttäjiämme pelon aiheuttamalta hyväksikäytöltä ja tarjotaksemme turvallisen vertaiskaupan markkinapaikan. Tori.fi on osa suomalaista jokapäiväistä arkea. Siksi otamme sosiaalisen vastuumme vakavasti, Orozco toteaa tiedotteessa.

Tori.fi suosittelee kaikkia noudattamaan terveysviranomaisten suosituksia.

Viime vuonna Tori.fi -sivustolla vierailtiin yhteensä 330 miljoonaa kertaa. Kuukausittain kävijöitä on 2,4 miljoonaa.