Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaviruksesta saa tietoa myös tekstiviestein, terveysneuvontaa varten on kuitenkin soitettava omalle terveysasemalle

Puhelinneuvonnan lisäksi koronaviruksesta on mahdollista saada neuvontaa myös tekstiviestein.

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa uudesta koronaviruksesta numerossa 0295 535 535. Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa, että puhelinneuvonnan lisäksi neuvontaa on nyt mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163.

Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Puhelin- ja tekstiviestineuvonnasta saa uudesta koronaviruksesta yleistä tietoa, joka perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivujen tietoihin.

Neuvontanumeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Neuvonta on auki arkipäivisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15.

Palvelua saa tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Puhelin- ja tekstiviestineuvonnasta saa uudesta koronaviruksesta yleistä tietoa, joka perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivujen tietoihin.

Koska puhelinneuvonnassa ei tarjota terveysneuvontaa tai ohjausta, niitä tarvitsevat soittajat ohjataan soittamaan oikeaan palveluun:

Oma terveysasema antaa yleistä terveysneuvontaa. Jos soittajalla on akuutteja oireita, soittaja ohjataan ottamaan yhteyttä oman alueensa terveydenhuollon päivystykseen.

Niillä alueilla, joilla Päivystysapu 116117 ei ole vielä käytössä, ohjataan soittajia ottamaan yhteyttä oman alueensa päivystyksen numeroon.

Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.