Espoon lukioiden imu kasvoi – halutuin lukio löytyy Otaniemestä

Espoon kaupungin lukioiden vetovoima kasvoi, sillä niihin on nyt enemmän ensisijaisia hakijoita kuin viime vuonna. Myös aloituspaikkoja kohti hakijoita on tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna, tiedottaa Espoon kaupunki.

Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin on yhteensä 2 169, mikä on 168 ensisijaista hakijaa eli noin kahdeksan prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Espoon kaupungin ruotsinkieliseen Mattlidens gymnasiumiin on tänä keväänä 290 ensisijaista hakijaa, mikä on 34 hakijaa eli noin 13 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Espoon kaupungin lukioiden aloituspaikkamäärä nousi viime vuodesta 37:llä.

Suomenkielisissä lukioissa on nyt 1 819 aloituspaikkaa, kun niitä oli viime vuonna 1 782. Aloituspaikkoja kohti ensisijaisia hakijoita on siis nyt 1,19. Viime vuonna vastaava luku oli 1,12.

Ruotsinkielisen Mattlidens gymnasiumin aloituspaikkamäärä pysyi ennallaan 200:ssa, joten ensisijaisten hakijoiden määrä aloituspaikkoja kohti kasvoi myös siellä.

Eniten ensisijaisia hakijoita on Otaniemen lukioon, jonne pääsyä tavoittelee ensisijaisesti 648 hakijaa. Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrissä on puolestaan Etelä-Tapiolan lukiossa, johon pyrkii nyt ensisijaisesti 254 hakijaa.

– Se varmaan kiinnosti, koska viime vuonna alin sisäänpääsykeskiarvo oli 7,00. Se varmaan houkutti myös sellaisia hakijoita, joiden keskiarvo ei aikaisempina vuosina olisi riittänyt, arvioi lukiokoulutuksen suunnittelija Jaakko Turpeinen Espoon kaupungilta.

Eliittilukion maineessa olevan Etelä-Tapiolan lukion sisäänpääsykeskiarvo romahti viime vuonna 7,00:aan, kun vuonna 2018 se oli 9,17

Jotta ovet Espoon lukioihin aukeavat, opiskelijan lukuaineiden keskiarvon pitää olla vähintään 7,00. Lukioiden lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta siinä vaiheessa, kun yhteishaun tulokset julkistetaan kesäkuussa.

Juttua muokattu12.3. kello 14.33: Korjattu Mattlidens gymnasiumin aloituspaikkamäärä virheellisestä 150:stä oikeaksi 200:aan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut