Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenen uutta koronavirustartuntaa todettu, kolme niistä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä

Suomessa on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tapauksista kolme on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus). Ne todettiin maanantaina ja ne kaikki liittyvät suoraan tai välillisesti matkailuun epidemia-alueille.

Niin ikään kolme uutta tapausta on todettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. Yksi uusi tapaus on todettu Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä.

Tähän mennessä Suomessa on todettu 40 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (covid-19) aiheuttamaa tautitapausta. Niistä 30 liittyy matkailuun ja jatkotartuntoja on kymmenen.

THL:n mukaan suurin osa Suomessa todetuista tapauksista ovat olleet lieviä. Osa on tarvinnut myös sairaalahoitoa.

Tiistaihin mennessä on tutkittu noin 720 näytteenottokriteerit täyttävän potilaan näytteet.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä maanantaina todetut koronavirustartunnat koskevat kahta miestä ja yhtä naista. Kaikki ovat työikäisiä.

Miehet ovat matkailleet Pohjois-Italiassa, toinen heistä myös Itävallassa. Kolmas tartunta todettiin naisella, jolla on ollut kontakti Pohjois-Italiasta palanneeseen henkilöön.

Hus tiedottaa, että kaikki tartunnan saaneet ovat olleet kotieristyksessä näytteenoton jälkeen ja altistuneiden tartunnanjäljitys on meneillään.