Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauttasaaren ala-asteen oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin tartunnan vuoksi – koko koulun toiminta ei keskeydy

Lauttasaaren ala-asteella on asetettu koululaisia ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) todettiin sunnuntaina koronavirustartunta työikäisellä naisella, joka kuuluu Lauttasaaren ala-asteen henkilökuntaan.

Tartunta liittyy perjantai-iltana Husissa todettuun tartuntaan, mitä ennen tartunnan saaneella ei ole ollut tietoa koronavirustartunnan mahdollisuudesta, tiedottaa Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala.

Tartunnan vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Husin ja Helsingin kaupungin asiantuntijat asettivat altistuksen vuoksi kotikaranteeniin Lauttasaaren ala-asteen luokkien 3E ja 3F oppilaat sekä alle 10 henkilökunnan jäsentä kahdeksi viikoksi.

Karanteeniin asetettuja on yhteensä noin 60. Koulun oppilaiden vanhemmat saivat tiedon Wilma-viestillä sunnuntaina illalla.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja mainittujen luokkien oppilaat ovat asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan altistuneet, sosiaali- ja terveystoimiala tiedottaa.

Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He voivat elää ja liikkua normaalisti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.