Lauttasaaren ala-asteen oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin tartunnan vuoksi – koko koulun toiminta ei keskeydy

Klaus Nurmi

Lauttasaaren ala-asteella on asetettu koululaisia ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) todettiin sunnuntaina koronavirustartunta työikäisellä naisella, joka kuuluu Lauttasaaren ala-asteen henkilökuntaan.

Tartunta liittyy perjantai-iltana Husissa todettuun tartuntaan, mitä ennen tartunnan saaneella ei ole ollut tietoa koronavirustartunnan mahdollisuudesta, tiedottaa Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala.

Tartunnan vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Husin ja Helsingin kaupungin asiantuntijat asettivat altistuksen vuoksi kotikaranteeniin Lauttasaaren ala-asteen luokkien 3E ja 3F oppilaat sekä alle 10 henkilökunnan jäsentä kahdeksi viikoksi.

Karanteeniin asetettuja on yhteensä noin 60. Koulun oppilaiden vanhemmat saivat tiedon Wilma-viestillä sunnuntaina illalla.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja mainittujen luokkien oppilaat ovat asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan altistuneet, sosiaali- ja terveystoimiala tiedottaa.

Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He voivat elää ja liikkua normaalisti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Armeija aloittaa kättelykiellon – koronavirus toi uudet käytännöt kasarmeille
    5.3.2020 19:05
  2. Koronaviruksesta tietoa lentoasemilla ja satamissa, myös puhelinneuvonta alkaa
    4.3.2020 15:51

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut