Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armeija aloittaa kättelykiellon – koronavirus toi uudet käytännöt kasarmeille

Puolustusvoimissa on ryhdytty Pääesikunnan käskystä toimenpiteisiin koronavirus covid-19 leviämisen rajaamiseksi. Puolustusvoimissa muun muassa aloitetaan määräaikainen kättelykielto ja kokouksissa käytetään pääosin etäyhteyksiä, tiedottaa Puolustusvoimat.

Puolustusvoimat on ohjeistanut, että mikäli Puolustusvoimien työntekijä, varusmies, naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittava henkilö tai kertausharjoitukseen käsketty reserviläinen on 18. helmikuuta jälkeen palannut tai palaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määrittämiltä epidemia-alueilta, välilaskut huomioiden, hänen tulee pysyä poissa palvelus- tai työpaikalta 14 vuorokautta Suomeen palaamiseen jälkeen.

Lähtökohtaisesti epidemia-alueelta palanneelle työntekijälle suositellaan etätyötä tai vuosiloman jatkamista kyseisten 14 vuorokauden ajaksi.

Epidemia-alueilta matkalta palaavat varusmiehet tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavat naiset ilmoittavat paluustaan puhelimella omaan perusyksikköönsä, eivätkä 14 vuorokauteen palaa palvelukseen. Palatessaan perusyksikköönsä on varusmiehen todistettava olleensa kyseessä olevana ajankohtana epidemia-alueella.

Kertausharjoitukseen käsketyn reserviläisen osalta matkustaminen epidemia-alueille kyseisenä aikana on peruste lykkäyksen myöntämiselle tai kertausharjoituksen perumiselle.

Palveluksessa oleville varusmiehille koulutetaan oireiden tunnistaminen sekä hoitoon hakeutuminen.

Kriisinhallintatehtävissä ja muissa kansainvälisissä tehtävissä palvelevat toimivat saman ohjeistuksen mukaisesti, ellei organisaatio, jossa he toimivat, ole asettanut tiukempaa ohjeistusta asiasta.

Kansainvälisiin harjoituksiin osallistutaan suunnitelmien mukaan, mutta tilannetta seurataan ja tarvittaessa osallistumista harkitaan uudelleen. Puolustusvoimien henkilöstö ei toistaiseksi toteuta virkamatkoja THL:n määrittämille epidemia-alueille tai niiden läheisyyteen.