Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armeijaan hakeutuvien naisten määrä kasvoi – lakimuutoksesta 25 vuotta

Hakuaika naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyi 1. maaliskuuta, hakemuksia saapui yhteensä 1 428. Luku on historian toiseksi paras. Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeneiden määrä on säilynyt edellisvuosien hyvällä tasolla. Ennätysmäärä hakemuksia saapui vuonna 2018 (1 516 hakemusta), tiedottaa Puolustusvoimat.

Eniten hakemuksia saapui Uudenmaan aluetoimistoon (363 kappaletta), Lounais-Suomen aluetoimistoon (196) ja Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimistoon (152).

Maavoimien esikuntapäällikön, kenraalimajuri Markku Myllykankaan mukaan tulos on erittäin hyvä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä hakemusten määrään. Naiset ovat löytäneet hyvin tietoa, miten hakeutua vapaaehtoiseen asepalvelukseen, Myllykangas kuvailee tiedotteessa.

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus on vakiinnuttanut asemansa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun laki naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta hyväksyttiin. Ensimmäiset naiset aloittivat palveluksensa 16. lokakuuta 1995. Palvelukseen hakeutuneiden ja sen suorittaneiden määrä on ollut kasvussa viime vuosina. Puolustusvoimat on kouluttanut vuosien varrella noin 9 500 naista reserviin.

Tällä hetkellä vajaa tuhat naista suorittaa varusmiespalveluksen vuosittain. Naiset voivat suorittaa varusmiespalveluksen Puolustusvoimien kaikissa joukoissa ja tehtävissä.