Siirtolapuutarhaidea on juurtunut Espooseen nihkeästi – kaupunki on pitkämielinen ja antaa hankkeille lisäaikaa

Paavo Rantalainen

Espoon kaupunki antaa lisäaikaa kahden siirtolapuutarhahankkeen suunnitteluun Niipperissä ja Karakalliossa. Molemmat hankkeet ovat olleet vireillä vuosia.

Niipperissä kaupunki vuokrasi jo vuonna 2012 kaksi aluetta siirtolapuutarhojen perustamiseen. Hankkeesta toteutui ykkösalueella 31 palstaa mökkeineen, kunnes alueen vuokrannut yhtiö teki konkurssin.

Toinen yhtiö jatkoi hanketta ja on pyrkinyt saamaan myös kakkosalueen rakentamisen käyntiin. Siinä ei ole kuitenkaan onnistuttu, ja yhtiön mukaan hanke ei onnistu kerralla, vaan pienemmissä palasissa.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti maanantaina vuokrata H & R Absint Oy:lle pienenosan kakkosalueesta. Vuokra-alueelle voidaan toteuttaa neljä mökkiä.

Myös koko kakkosalueen varaus samalle yhtiölle pysyy voimassa kaksi vuotta.

Myös Karakalliossa onhanke siirtolapuutarhalle. Kaupunki on jo kertaalleen jatkanut vuokrauspäätöstä ja maanantaina annettiin vielä vuosi aikaa tehdä vuokrasopimus.

Espoo on vuokraamassa yksityishenkilöiden perustamalle kiinteistöosakeyhtiölle vajaan hehtaarin aluetta, jonne voi rakentaa noin 50 puutarhamökkiä.

Lisäksi vierestä vuokrataan noin puoli hehtaaria samalle taholle palstaviljelyä varten.

Alueen suunnittelu Karakalliossa on viety päätökseen, ja suunnitelmia on alustavasti esitelty rakennusvalvonnassa.

Espoon siirtolapuutarhayhdistyksellä on ollut Niipperissä myös oma hankkeensa, joka käsitti lähes 70 mökkiä. Hankkeesta on luovuttu.

Pohjois-EspoossaPakankylän siirtolapuutarhajuuttui toissa vuonna valtuustoon, joka palautti hankkeen kaavan uudelleen valmisteluun.

Espoon ensimmäinen siirtolapuutarha-alue rakennettiin Puolarmaariin 1990-luvun alkupuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.