Viisi espoolaista menehtynyt koronavirukseen, 332 varmistettua tartuntaa

Espoossa on pääsiäispyhien jälkeen kaikkiaan 332 varmistettua koronavirustartuntaa, ja koronavirukseen menehtyneiden espoolaisten määrä on noussut kahdella viiteen, kertoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Yksi uusi espoolainen on menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Espoossa sijaitsevassa yksityisessä hoivakodissa, toinen sairaalassa.

Lisäksi kahdella yksityisen hoivakodin asukkaalla on tuore testein varmistettu koronavirustartunta.

Ennen pääsiäistä koronavirusta oli todettu kolmessa espoolaisessa hoivakodissa, joista kaksi on yksityisiä ja yksi kaupungin hoivakoti.

Toisen yksityisen hoivakodin asukkaista kolme oli aiemmin kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Pääsiäisen aikaan kaupungissa todettiin reilut 70 uutta koronatartuntaa, sillä torstaina ennen pääsiäispyhiä varmistettujen koronatartuntojen määrä oli 260.

– Tällä hetkellä tilanne on edennyt maltillisiakin skenaarioita hitaammin niin valtakunnallisesti kuin Espoossakin. Onneksi, Metso toteaa.

Metso uskoo, että suojavarusteita saadaan riittävästi, jotta kaupungin hoivayksiköissä pystytään jatkamaan tehostettuja suojauskäytäntöjä.

Espoon käyttöön on muun muassa luvattu niitä sairaalakäyttöön sopimattomia hengityssuojaimia, joista Suomessa on kohistu viime päivät.

Ennen pääsiäistä Metso sanoi Länsiväylälle, että suojamaskit riittävät pääsiäisen yli.

– Näyttää siltä, että saisimme suojavarusteita paremmin.

– Olemme saaneet lupauksia, että Huoltovarmuuskeskus jakaisi (maskeja) yliopistosairaaloiden kautta (kunnille). Olen saanut tästä suullisen lupauksen viime viikonloppuna, Metso kertoo.

Espoossa on nelisenkymmentä hoivakotia. Niissä on noin 1 350 asukasta.

Espoon kotihoidossa tilanne on Metson mukaan varsin hyvä. Tiedossa ei ole kotihoidossa saatuja koronatartuntoja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut