Korona kasvattanut ruoka-avun tarvetta Espoossa – kuusi järjestöä jakaa edelleen ruokaa

Apu: Ruoka-apua hakevien määrä on lisääntynyt Espoossa kevään aikana. Tähän asti hävikkiruokaa on saatu jaettavaksi riittävästi. Apua jaetaan nyt valmiiksi pakattuina kasseina.

Ruoka-apua jakava ViaDia Espoo teki kyselyn heiltä ruoka-apua hakeville espoolaisille. ViaDia Espoo jakoi aiemmin vain EU-apua, mutta aloitti valmiiden kassien jakamisen muutamia viikkoja sitten.

– Kyselyn mukaan hakevien määrä on lähes kaksinkertaistunut joka viikko, kertoo Espoon ruoka-apuverkostoa koordinoiva Jyrki Myllärniemi.

Hakijoista noin joka kolmas oli hakemassa ruoka-apua ensimmäistä kertaa. Noin joka neljäs avun tarvitsijoista on ollut karanteenissa. Heille kassi on toimitettu kotiovelle.

Myllärniemi arvioi, että kaikkiaankin ruoka-avun tarve on kasvanut Espoossa. Se ei kuitenkaan näy entisellä tavalla, koska ruoka-apua ei jonoteta.

Espoon ruoka-apuverkosto on toiminut yli vuoden. Siinä on mukana 16 ruoka-apua eri tavoin tarjoavaa yhteisöä. Epidemian vuoksi 10 toimijaa on joutunut lopettamaan toimintansa, esimerkiksi yhteisölliset ruokailut tai ruoka-avun jakamisen.

– Jäljelle jäi kuusi erityisesti hävikkielintarvikkeita hyödyntävää yhteisöä. Ne tekevät keskenään oikein hyvää yhteistyötä, Myllärniemi kertoo.

Esimerkiksi Hyvä Arki kerää edelleen elintarvikkeet, mutta ei jaa niitä vaan vie ne jaettavaksi Ankkuriin.

Tällä hetkellä ruokaa jakavat Manna-Apu, Espoon Lähetyskappeli, Espoonlahden seurakunta, ViaDia Espoo ja Samaria Espoon Ankkuri.

Hävikkiruokaa on Myllärniemen mukaan saatu tähän asti riittävästi. Haasteena on ollut ruoan keräily ja käsittely jaettavaan muotoon. Epidemian vuoksi apua jaetaan ruokakasseina tai isompina yksikköinä.

Ruoka-apua jakavat pyrkivät kohdentamaan sitä riskiryhmille tai muuten haavoittuvassa asemassa oleville. Myllärniemi sanoo, että kunkin apu kohdentuu eri ikäisille ja erilaisessa perhetilanteessa eläville.

Tietoa Espoon ruoka-avusta saa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut