Villa Bredassa koronavirustartunta, samoin yksityisessä päiväkodissa Kauniaisissa

Kauniaisissa varmistettujen koronavirustartuntojen määrä on pysynyt maltillisena. Kuvituskuva. Arkisto/Jukka Hämäläinen
Katja Riihola

Katja Riihola

Kauniaisissa Villa Bredan ryhmäkodissa on viime viikonloppuna varmistunut koronavirustartunta.

Sairastunut on siirretty muualle eikä hän ole ollut kontaktissa ryhmäkodin muihin asukkaisiin. Koronavirukselle altistuneet hoitotyöntekijät ovat karanteenissa kahden viikon ajan.

Lisäksi Kauniaisissa toimivan yksityisen päiväkodin työntekijällä on tuore vahvistettu koronavirustartunta. Tartuntariskin vuoksi lapsia ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin.

Kauniaisissa on tällä hetkellä kaikkiaan 15 laboratoriokokein varmennettua koronatartuntaa. Ennen pääsiäistä todettujen tartuntojen määrä pysyi pitkään kolmessatoista.

– Olemme puuttuneet ripeästi näihin tilanteisiin. Tilanne on oikein hyvä. Jäljitykset on tehty ja altistuneet ovat kotioloissa. Ei ole osoituksia, että lisätartuntoja olisi syntynyt, kertoo Kauniaisten johtava ylilääkäri Pia Höglund.

Höglund kertoo, että Kauniaisissa on tehostettu suojauskäytäntöjä, ja suojamaskit ovat käytössä niin kotihoidossa kuin hoivapalveluissakin.

Kauniaisten luvusta puuttuvat eilen uutisoidut Kaunialan sairaalan viisi tartuntaa, joista kolme oli asukkailla ja kaksi henkilökunnalla.

Kauniainen ei laske Kauniaisissa sijaitsevan Kaunialan sairaalan tapauksia omiin lukuihinsa, sillä Kauniala on Vantaan kaupungin ostopalvelutoimintaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut