Kivikon urheilupuiston läpi virtaavassa purossa havaittu öljyä jo useita päiviä – poliisi pyytää yleisön apua ympäristörikoksen selvittämisessä

Kivikon urheilupuiston läpi virtaavassa purossa on havaittu kevyttä polttoöljyä tai dieseliä. Pelastuslaitos rajaa imeytyspuomein ja ojapatoelementein öljyn leviämistä. Poliisi
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Helsingin Kivikon urheilupuiston läpi virtaavassa purossa on havaittu kevyttä polttoöljyä tai dieseliä jo alkuviikosta lähtien.

Poliisi tutkii tapausta ympäristörikoksena ja pyytää yleisöltä havaintoja öljyn alkuperäin selvittämiseksi.

Ensimmäinen havainto vuodosta tehtiin hulevesiviemärin purkupäästä lähellä Pilkkapolkua. Öljyä on levinnyt virtaavan puron ja hulevesien mukana usean kilometrin matkan Kivikon liikuntapuiston läpi ja Kehä I:lle asti.

Pelastuslaitos on maanantaista lähtien rajannut imeytyspuomein ja ojapatoelementein öljyn leviämistä laajemmalle alueelle. Poliisin mukaan öljyä tai kevyttä polttoöljyä on havaittu mahdollisesti noin 2–3 kilometrin matkalla.

Poliisi on yhdessä Helsingin kaupungin ympäristötarkastajien ja Helsingin seudun ympäristöpalvelun (HSY) päivystäjien kanssa pyrkinyt selvittämään öljyn päästölähdettä.

Maastossa tehdyissä selvityksissä ei ole onnistuttu löytämään, mistä öljy on peräisin.

– Viikinojan ympäristö ja Vanhankaupunginlahti ovat tärkeitä lintujen pesintä- ja levähdysalueita ja olisi erittäin tärkeää saada vuotokohta selville ennen kuin ympäristölle aiheutuva vahinko laajenee, sanoo rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisin tiedotteessa.

Hietalan mukaan poliisi tarvitsee kansalaisten apua, jotta asia saadaan mahdollisimman nopeasti selvitetyksi ja vuoto tyrehtymään.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen.

– Pyydämme asiasta jotain tietäviä ottamaan poliisiin yhteyttä ja auttamaan asian selvittämisessä. Öljyn joutuminen vesistöihin on aina vakava uhka luonnolle ja eliöstölle. Luontoarvot ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ovat tärkeitä ja jokaisen kansalaisen vastuulla, Hietala toteaa.

Tapaukseen liittyvät tiedot voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 029 547 5433.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 7. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 8. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 9. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 10. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 11. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 12. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 13. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.