Lautakunta otti kantaa ratsastustallin jatkoon Espoonlahdessa

Liikunta- ja nuorisolautakunta puoltaa ratsastustallin toiminnan jatkumista Espoonlahdessa. Se antoi lausuntonsa Espoonlahden urheilupuiston alueen suunnitelmiin.

Ratsastuskoulu on osin kaupungin maalla ja osittain yksityisellä vuokramaalla. Lautakunta pitää tärkeänä toiminnan jatkuvuutta myös alueen kulttuurihistoriallisen omaleimaisuuden vaalimiseksi.

Puheenjohtaja Heidi Luukkanen sanoo heidän toivovan, että alue pysyy virkistyskäytössä. Ratsastuskoulun toiminnan jatkamiseksi tulee tutkia eri vaihtoehtoja ja mahdollistaan toiminnan pysyminen alueella.

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on laatinut raportin nimeltä Espoonlahden urheilupuisto, kehittämisperiaatteet ja kokonaistarkastelu.

Siinä todetaan muun muassa, että Soukanpohjan kartanon yhteydessä toimiva Espoonlahden ratsastuskoulu on saadun palautteen perusteella urheilupuiston käyttäjille yksi tärkeimmistä toiminnoista alueella.

Soukanpohjan kartanon pitkän historian todetaan luovan kiinnostavan perustan ratsastus- ja pieneläintilan kehittämiselle sekä perinteisestä kulttuurista ponnistavalle viljely- ja käsityötoiminnalle sekä tapahtumatilojen mahdollistamiseksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut