Taidetta koronakriisin varjosta

Korona Kollektiiviin voi osallistua monenlaisella taiteella. Anneli Tuominen-Halomo

Ammatti- ja harrastajataiteilijat voivat nyt näyttää taiteen keinoin, millaisia tuntemuksia koronakriisi heissä herättää.

Syksyllä Espoon kulttuurikeskuksen näyttelytila Ahjossa nähdään Korona Kollektiivi -niminen taidenäyttely, johon kootaan poikkeusaikojen synnyttämää taidetta.

Taidenäyttelyn teosten on tarkoitus dokumentoida koronaviruspandemian aikana vallitsevaa poikkeustilaa, herättää keskustelua ja yhdistää yleisöä taiteen avulla

Korona Kollektiivin tarkoitus on inspiroida ihmisiä maalaamaan ikkunasta näkyvä aavekaupunki, tekemään lyhytelokuvaa karanteeni-arjesta tai luoda äänimaisemaa muuttuneesta ympäristöstään.

Näyttelyn kuratoivat espoolaistaustainen muusikko Sami Yaffa ja Espoon kulttuurikeskus yhteistyössä.

– Ensimmäistä kertaa koko maailma, uskontoihin, luokkaeroihin tai rotuihin katsomatta, kokee jotain yhdessä. Pitikö sen olla kammottava pandemia? Mutta pakko on löytää se valo tunnelin päässä. Tämä aika tuo myös mahdollisuuden luoda uutta ja katsoa lähelleen tarkemmin, Yaffa viestittää tiedotteessa.

Espoon kulttuurikeskus toivoo Korona Kollektiivin antavan mahdollisuuden taiteilijoille käsitellä ja purkaa pandemian herättämiä tunteita töidensä kautta. Teoksia otetaan vastaan 30.6 asti.

Teos voi olla maalaus, veistos tai installaatio, josta lähetetään ensin kuva (jpg). Teoksesta pitää ilmoittaa mitat.

Osallistua voi myös musiikilla tai äänimaisemalla, joka on muodossa WAV, MP3 tai linkki teokseen sekä animaatiolla, MP4 tai linkki teokseen.

Linkkiin tai tiedostoon pitää liittää selostus itsestä ja teoksesta. Ne lähetään sähköpostilla osoitteeseen kulttuurikeskus.ilmo@espoo.fi. Otsikoksi Korona Kollektiivi.

Näyttelyn ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. Tapahtuma on myös Facebookissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut