Espoo vaihtaa eväspussit lounaspaketteihin – Vantaa alkaa vaatia hakijalta lapsen Kela-korttia

Espoon päätös vaihtaa etäopetuksessa olevien oppilaiden eväspussit lounaspakettiin on ehtinyt jo kerätä kiitosta. Lämmitettäviä ruokia sisältävien lounaspakettien jako aloitetaan vapun alla, ja niitä voi hakea kerran viikossa keskiviikkoisin.

Naapurikaupungissa Vantaalla on jo huhtikuun ensimmäiseltä viikolta lähtien jaettu pari kertaa viikossa isompia eväskasseja, jotka ovat kuiva- ja muiden tuotteiden lisäksi sisältäneet myös lämmitettäviä eineksiä.

Vantaalla eväskassien menekki on ollut niin kova, että jaon alkaessa ne loppuivat kesken. Pelkästään tämän viikon tiistaina eväskassien hakijoita oli Vantaalla yli 5 000.

Vantaalla eväskassien haussa on ilmennyt väärinkäytöksiä, ja kaupunki tiukentaakin jakokriteereitä. Vantaan kaupungin mukaan väärinkäytöksiä on ilmennyt joitakin.

Vantaan Sanomat kertoi tällä viikolla, että jatkossa eväskassin noutajalla on oltava mukanaan lapsen Kela-kortti. Kaupunki lähettää myös Wilman kautta ennakkokyselyn huoltajille eväskassin tarpeesta.

Kouluruoan noutomahdollisuus alkaa myös Helsingissä vappuviikolla. Helsingissä ei saa mukaan kassia, vaan maanantaisin kaksi ja keskiviikkoisin kolme kouluateriaa, jotka voi lämmittää ja syödä kotona.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut