Poliisi jahtasi maahantulokiellossa olevaa rattijuoppoa Helsingissä – pako pysähtyi piikkimattoon

Epäillyn yöllinen pakomatka pysähtyi piikkimattoon. Kuvituskuva. Sonja Sivonen

Tero Vähämäki

Poliisi jahtasi myöhään torstai-iltana Kehä I:llä epävakaasti ajelehtivaa henkilöautoa.

Partio tavoitti rekisterikilvittä ajaneen auton Pakilan kohdalla, mutta auton kuljettaja ei reagoinut pysäytysvaloon, vaan jatkoi matkaansa kohti itää.

Takaa-ajo ei yltynyt kovin vauhdikkaaksi Pakenevan auton vaihteli poliisin mukaan 30 ja 60 kilometrin tuntinopeuden välillä. Pakomatka päättyi lopulta toisen partion tielle asettamaan piikkimattoon ennen Kivikon liittymää.

Autoa kuljetti päihtynyt mies, joka kertoi ensin poliisille väärän henkilöllisyyden. Myöhemmin selvitetyn oikean henkilöllisyyden myötä poliisille selvisi, että mies on kansallisessa maahantulokiellossa.

Poliisi otti kuljettajan kiinni ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, väärän henkilötiedon antamisesta, kulkuneuvojen kuljettamisesta oikeudetta, poliisia vastaan niskoittelusta, ulkomaalaisrikkomuksesta ja ajoneuvorikkomuksesta epäiltynä.

Auton kyydissä oli myös nainen, joka kertoi omistavansa auton. Naista epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.