Hurja tavoite pk-seudulla: Liikenteen päästöt puoleen vuoden 2005 tasosta

Helsingin seudun liikenteen kasvihuonepäästöt leikataan vuoteen 2030 puoleen vuoden 2005 tasosta. Näin linjaa Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL 2019 -suunnitelma. HSL:n hallitus hyväksyi tavoitteet kuluvalla viikolla.

Helsingin seudun kunnat ovat jo sitoutuneet vähentämään kokonaispäästöjään merkittävästi. Useimmat kunnat pyrkivät hiilineutraaliuteen eli yleensä vähintään 80 prosentin päästövähennykseen vuosina 2030–2050.

Liikenteen päästövähennystavoitteita on kuitenkin tehty aikaisemmin vain valtakunnan tasolla. MAL-suunnitelman 50 prosentin päästövähennystavoite vastaa valtakunnallista tavoitetta.

Suunnitelman tavoitteisiin on kirjattu, että Helsingin seudusta luodaan vähäpäästöinen, houkutteleva, hyvinvoiva ja elinvoimainen. Vuonna 2050 seudulla asuu kaksi miljoonaa ihmistä. Työpaikkoja alueella on yli miljoona.

Suunnitelma käsitellään myös pääkaupunkiseudun kehyskuntia edustavassa Kuuma-kunnissa sekä Helsingin seudun yhteistyökokouksessa. HSL vastaa sen liikennejärjestelmäosion valmistelusta. MAL-suunnitelma hyväksytään seudun päätöksenteossa keväällä 2019, jonka jälkeen sitä aletaan toteuttaa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut