Vääntö Espoon liityntäliikennekorjauksista jatkuu: "HSL:n päätös pohjautui vääriin tietoihin"

Espoon mielestä HSL:n hallituksen tiistainen päätös, jossa se tyrmäsi muun muassa suorien bussilinjojen palauttamisen ruuhka-aikoina Kamppiin, perustui osin virheellisiin laskelmiin.

Espoon konsernijaostossa vihreitä edustava Tiina Pursula kyseenalaistaa HSL:n hallitukselle esitellyt laskelmat kuntien maksuosuuksien määrästä Espoon esittämän neljän Länsi-Espoosta Kamppiin liikennöivästä seutubussista.

– Luvut prosenttiosuuksista (Espoo 14,5 %) nojasivat nykyiseen tilanteeseen. Jos nuo neljä lisälinjaa perustettaisiin, nousisi Espoon osuus matkustuskilometreissä ja samalla tietysti Espoon maksama prosenttiosuus. Muilta jäsenkunnilta ne vastaavasti laskisivat.

Kaupunginhallitusta johtava Markku Markkula (kok.) viittaa samaan asiaan.

–Virheelliset laskelmat on oikaistava ja niiden jälkeen on kyettävä löytämään yhteisymmärrys HSL:n muiden jäsenkuntien kanssa, Markkula linjaa.

Hän ja konsernijaostoa johtava Maria Guzenina (sd.) eivät aio jäädä odottamaan toukokuun loppuun liikennesolmun avaamista.

–Matkustajilla ei ole aikaa odottaa kuukausia, tilanne ei voi jatkua nykyisellään hamaan tulevaisuuteen, Guzenina painottaa.

Markkula sanoo Espoon olevan tiiviisti yhteydessä HSL:ään jatkuvasti.

–Täytyy keskustella asiasta jälleen kerran myös HSL:n hallituksen puheenjohtajan Tatu Rauhamäen (helsinkiläinen kokoomusvaikuttaja) kanssa.

Guzenina ja Markkula myöntävät olevansa hyvin pettyneitä HSL:n hallituksen päätökseen.

–Espoon selkeänä strategiana on saada joukkoliikenteen käyttäjien määrä selkeään kasvuun. Näyttää siltä, että muut jäsenkunnat eivät tätä ymmärrä, Markkula pohtii.

HSL:n toimitusjohtajaSuvi Rihtniemi kiistää väitteet virheellisistä laskelmista.

–Kokouksessa tuotiin selkeästi esille myös arvio siitä, mitä suorien ruuhkalinjojen perustaminen Kamppiin merkitsisi kuntaosuuksiin. Alustava arvio oli, että Espoon maksuosuus seutulinjoista kasvaisi enintään 20 prosenttiin.

HSL ei myöskään odota toukokuun loppuun seuraavaa steppiä liityntäliikennevyyhdessä.

–Asia on tavalla tai toisella esillä kaikissa tulevissa hallituksen kokouksissa.

Yhden espoolaisten toiveen Rihtniemi tyrmää HSL:n hallituksen päätökseen viitaten:

– Suorien bussiyhteyksien palauttaminen Länsi-Espoosta Kamppiin ei toteudu. Jos muuta tulevaisuudessa päätetään, on se iso periaatteellinen kysymys, Rihtniemi arvioi viitaten HSL:n ja jäsenkuntien välillä sovittuun strategiaan runkolinjoihin (jollainen länsimetro on) perustuvasta joukkoliikenteestä.

HSL päätti tiistaina

Perustaa linjan 544 Espoonlahti-Leppävaara. Perustaa linjan 104 Haukilahti-Westend-Lauttasaari. Jatkaa linjan 125B reittiä Latokaskeen.

Linjojen 158, 164, 165 ja 543 suunnittelua jatketaan. Hallitukselle tuodaan 29.5. mennessä selvitys edellä mainituille linjoille kohdistuvista toimenpiteistä, joilla liityntälinjaston ja sisäisen bussilinjaston palvelukykyä on parannettu tai tarkoitus parantaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut