Emma-gaalan kiroilulla hämmentänyt Leo Stillman avoimena: Toistan elämässäni aina kolmea virhettä uudestaan ja uudestaan

MUSIIKKI Vuoden tulokas -Emman voittanut Leo Stillman päätti jo tarhassa, että hänestä tulee muusikko.

Emma-gaalan vuoden tulokas Leo Stillman toteaa, että muusikonuran tavoitteleminen on monesti tarkoittanut rahattomuutta. Toni Tervo

Toni Tervo

Kun Leo Stillmanin nimi kuulutettiin vuoden 2018 Emma-gaalassa vuoden tulokkaana, hänellä löi tyhjää.

– Se oli kuin joku olisi lyönyt ilmat pihalle. En ollut kirjoittanut puhetta ja siinä hetkessä en oikeastaan tiennyt mistään mitään.

Stillman, tunnetaan artistinimellään Leo on koko elämänsä halunnut olla muusikko. Miehen sanojen mukaan hänellä ei ollut siihen koskaan oikeastaan minkäänlaista vaihtoehtoa.

– Koulu ei kiinnostanut minua aikoinaan hevonhumpan helvettiä. Istuin tunneilla ja piirsin vihkooni bändilogoja. Minulla ei koskaan ole ollut minkäänlaista B-suunnitelmaa.

– Ihan tarhasta asti tästä on haaveiltu. Veljeni kanssa katsoimme lapsena Emma-gaalaa telkkarista ja kuvittelimme olevamme siellä. Kun kuulin olevani ehdolla, soitin veljelleni ja sanoin, että nyt mennään.

Ehkä juuri siksi Emma-voitto kolahti Leolle niin kovaa. Palkintolavalla koko gaalaa seurannut satatuhatpäinen yleisö sai kuitenkin pienen maistiaisen miehen impulsiivisesta luonteesta.

Stillman nimittäin, kuten ehkä olette jo lukeneet, kiroili palkintopuheessaan useita kertoja saaden sosiaalisen median vaatimaan jopa palkinnon pois ottamista ja povaavan Leon uran olevan nyt tässä.

– Heräsin gaalan jälkeisenä aamuna viestiin levy-yhtiöltä, että nyt on lehdet ja some täynnä juttuja siitä. Tiedostan kyllä, että olisin voinut jättää sen vähemmälle. Pyydän sitä nöyrästi anteeksi ja olen pahoillani jos se loukkasi. Haluan kuitenkin aina olla oma aito itseni ja tällainen mä nyt olen. Kiroileva siili, Leo nauraa.

– Elämässäni on kolme virhettä, joita aina toistan. Minulla on huono viinapää ja päädyn aina konttamaan kotiin, lupaan itselleni etten ikinä tee jotain ja sitten teen sen ja en aina ole ystävilleni niin hyvä ystävä kun voisi olla. Elämässäni on kultaisia ihmisiä ja minun pitäisi huomioida heitä useammin, artisti toteaa rehellisesti.

Muusikko myöntää, että unelman tavoittelu ei aina ole ollut helppoa.

– On ollut hetkiä kun olen ollut ihan persauki ja äiti on maksanut vuokraani. Äiti on muutenkin ollut tärkein ihminen urallani. Hän kasvatti minut uskomaan siihen, että kaikki on mahdollista. Olen suoraan sanottuna ihan täysi mammanpoika.

Vaikka Leo valittiin vuoden tulokkaaksi, on 26-vuotias artisti ollut musiikkipiireissä tunnettu jo pidemmän aikaa nyt jo lopettaneen Face of God -yhtyeen jäsenenä. Bändin lopettamisen jälkeen hän päätyi soolouralle, joka tosin olisi voinut näyttää hiukan erilaiselta kuin nyt.

– Alunperin tein musiikkia englanniksi ja minulla oli jo useita biisejä odottamassa julkaisua. Sitten levy-yhtiöstä todettiin, että minulla voisi olla annettavaa suomenkielisessä musiikissa. Ajattelin aluksi, että voihan perkele, mies nauraa.

– Inspiroiduin kuitenkin suomen kielessä erilaisista sanoituksista ja aloin kirjoittaa voimakkaasti omista kokemuksista elämässä ja rakkaudessa. Aluksi pidin sitä jotenkin nolona, mutta nyt olen tässä sen takia, Leo hymyilee.

Leo Stillman

26-vuotias laulaja ja lauluntekijä.

Face of God -yhtyeen entinen jäsen.

Julkaisi debyyttilevynsä syksyllä 2017.

Voitti vuoden tulokas -Emman.

Muusikko Tuure Kilpeläinen on Stillmanin velipuoli.

Esiintyy valtakunnallisena keikkapäivänä 14.2. Elmun baarissa Nosturissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.