Espoolaiskansanedustaja sisäministerin perhevapaakommenteista: "Kammottavia"

Kansanedustaja Arja Juvonen (ps.) pitää espoolaisen sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) perusteita perhevapaauudistukselle "kammottavina." Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Seppo Korkman

Espoolaiskansanedustaja Arja Juvonen (ps.) kummeksuu sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) puheita perhevapaauudistuksen tarpeellisuudesta ja perusteista.

Maanantai-illan A-studiossa sisäministeri Mykkänen perusteli perhevapaauudistuksen tarpeellisuutta pysähtyneellä urakehityksellä ja luutuneilla roolimalleilla.

– Ainoa, joka pysäyttää naisen urakehityksen on työnantaja eli yritys itse ja sen rekrytoinnista päättävät, jyrähtää perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen

–Tällaiset ministeri Mykkäsen perustelut ajaa läpi mullistavaa perhevapaauudistusta ovat kammottavia. Miten on mahdollista, että ihmiselle tärkeä asia, perheen perustaminen, lasten syntymä ja isäksi ja äidiksi kasvaminen nähdään tasa-arvon vastaisena ja luutuneena roolimallina, Juvonen kysyy.

Hänen mielestään perheen perustamisella ja muutaman vuoden töissä poissaololla ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa.

–Vaippa-arjen takaa on kaivettava ne todelliset syyt, miksi naisen urakehitys hyväpalkkaisissa tehtävissä ontuu. Sillä hyvistä palkoistahan me nyt puhumme. Tuskin puhumme tässä lähihoitaja äidin urakehityksestä, Juvonen sanoo.

Juvosen mielestä perhevapaauudistuksen kaatuminen on erittäin hyvä asia. Perheiden päätäntävaltaa lastenhoitoon liittyvissä kysymyksissä ei tule murentaa.

–Huonon ja epävarman esityksen eteenpäin vieminen olisi ollut edesvastuutonta ja tuonut tullessaan hätää ja epätietoisuutta lapsiperheille, Juvonen arvioi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut