Tuoreet eläkeläiset voivat hyvin – parhaiten voivat kaupungissa asuvat perheelliset

Neljä viidestä juuri vanhuuseläkkeelle jääneestä suomalaisesta kokee voivansa hyvin. Entistä useampi eläkkeelle jääneistä kokee myös, että olisi jaksanut jatkaa työelämässä, selviää Ilmarisen tekemästä kyselytutkimuksesta.

Parhaiten voivat kaupungissa asuvat, perheelliset ja toimihenkilönä työskennelleet. Keskiarvoa huonommin voivat yksinäiset, työttömät, maaseudulla asuvat ja yrittäjänä työskennelleet eläkeläiset.

Keskiarvoa huonommin voivat yksinäiset, työttömät, maaseudulla asuvat ja yrittäjänä työskennelleet eläkeläiset."

Valtaosa kyselyyn vastanneista jäi eläkkeelle mielellään. Yhtä moni aikoo panostaa eläkkeellä hyvinvointiin. Kaksi kolmesta aikoo aloittaa uuden harrastuksen.

–Työelämästä vanhuuseläkkeelle siirtyy terveitä ja hyvinvoivia suomalaisia, joilla on edessään useita iloisia eläkevuosia. Tutkimuksemme perusteella voi myös arvioida, että eläkeiän nousu ei jaksamisen kannalta muodostu ongelmalliseksi, Ilmarisen ylilääkäri Seppo Kettunen sanoo.

Tuoreet eläkeläiset ovat aktiivisia, syövät terveellisesti, harrastavat liikuntaa ja tapaavat ystäviään. Kyselyn mukaan eläkkeelle jääneen hyvinvointiin vaikuttavat eniten oma ja läheisten terveys sekä harrastukset. Tietoa hyvinvoinnista eläkeläiset hakevat verkosta ja miehet myös puolisoiltaan.

Ilmarisen verkkokyselyyn vastasi marras–joulukuussa 776 vastikään vanhuuseläkepäätöksen saanutta henkilöä. Vastaajien keski-ikä oli 63,5 vuotta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut