Museovirasto Tapiolan uimahallista: "Ei aivan tyypillinen uimahalli"

Aarne Ervin suunnittelema Tapiolan uimahalli on valmistunut vuonna 1965. Uimahallin kohtaloa pohtivassa työryhmässä ovat mukana Museovirasto ja Espoon kaupunginmuseo. Päivi Tuovinen

Katja Riihola

Museoviraston ja Espoon kaupunginmuseon edustajat ovat mukana Tapiolan uimahallin kohtaloa pohtivassa työryhmässä.

Intendentti Robin Landsdorff Museovirastosta kertoo, että viimeisessä kokouksessa vallitsi ”aika lailla yhteisymmärrys” siitä, ettei rakennusta lähdetä purkamaan.

Tapiolan uimahalli on suojeltu asemakaavalla ja se on olennainen osa Tapiolan valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä.

–Asemakaavalla suojeltua rakennusta ei saa purkaa ilman painavaa syytä. Jos sitä lähdettäisiin purkamaan, lausuntoa tulisi pyytää lähtökohtaisesti (Espoon) kaupunginmuseolta. Myös me voisimme tulla mukaan antamaan lausuntoa, Landsdorff sanoo.

Hänen mukaansa Tapiolan keskusaltaan ympäristö, jossa uimahallikin sijaitsee on keskeisintä Tapiolan kulttuurimaisemaa.

–Kun Tapiolan uimahalli rakennettiin, uimahallit olivat uusi juttu ja tekijänä oli sen ajan huippuarkkitehti. Kyseessä ei ole aivan tyypillinen uimahalli, se aukeaa niin hienosti ympäristöönsä. Lasiseinät yhdistävät sisätilat ulkotilaan poikkeuksellisella tavalla, Landsdorff luonnehtii.

–Tapiolan uimahallin korjaussuunnittelu on aloitettu. Korjausvaihtoehtojen valmistuttua asiaan voidaan ottaa tarkemmin kantaa. Kaupunginmuseo tarkastelee hanketta kulttuuriympäristön vaalimisen näkökulmasta, intendentti Jyri Vilja Espoon kaupunginmuseosta sanoo.

Tapiolan uimahalli on ollut pois käytöstä reilut puolitoista vuotta. Remontin on arvioitu maksavan noin 21 miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.