Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Museovirasto Tapiolan uimahallista: "Ei aivan tyypillinen uimahalli"

Museoviraston ja Espoon kaupunginmuseon edustajat ovat mukana Tapiolan uimahallin kohtaloa pohtivassa työryhmässä.

Intendentti Robin Landsdorff Museovirastosta kertoo, että viimeisessä kokouksessa vallitsi ”aika lailla yhteisymmärrys” siitä, ettei rakennusta lähdetä purkamaan.

Tapiolan uimahalli on suojeltu asemakaavalla ja se on olennainen osa Tapiolan valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä.

–Asemakaavalla suojeltua rakennusta ei saa purkaa ilman painavaa syytä. Jos sitä lähdettäisiin purkamaan, lausuntoa tulisi pyytää lähtökohtaisesti (Espoon) kaupunginmuseolta. Myös me voisimme tulla mukaan antamaan lausuntoa, Landsdorff sanoo.

Hänen mukaansa Tapiolan keskusaltaan ympäristö, jossa uimahallikin sijaitsee on keskeisintä Tapiolan kulttuurimaisemaa.

–Kun Tapiolan uimahalli rakennettiin, uimahallit olivat uusi juttu ja tekijänä oli sen ajan huippuarkkitehti. Kyseessä ei ole aivan tyypillinen uimahalli, se aukeaa niin hienosti ympäristöönsä. Lasiseinät yhdistävät sisätilat ulkotilaan poikkeuksellisella tavalla, Landsdorff luonnehtii.

–Tapiolan uimahallin korjaussuunnittelu on aloitettu. Korjausvaihtoehtojen valmistuttua asiaan voidaan ottaa tarkemmin kantaa. Kaupunginmuseo tarkastelee hanketta kulttuuriympäristön vaalimisen näkökulmasta, intendentti Jyri Vilja Espoon kaupunginmuseosta sanoo.

Tapiolan uimahalli on ollut pois käytöstä reilut puolitoista vuotta. Remontin on arvioitu maksavan noin 21 miljoonaa.