Kuvat: Vantaan golfhankkeen sotku poliisitutkintaan – "Syntynyt järvi on jopa neljä metriä syvä"

RAKENTAMINEN Lehdet: Vantaan Golfpuisto oy on lirissä raha-vaikeuksien ja tulvaveden takia.

Vantaan Golfpuisto oy:n golfkentän rakentaminen Petikkoon on vastatuulessa.

Golfkenttätyömaa on tuonut Vantaan ympäristöviranomaisille murheita jo keväästä 2016 alkaen. Kentän rakennustyöt ovat aiheuttaneet Herukkaoja-puron tulvimista. Tulvavesi on vallannut läheisen ulkoilureitin ja siitä voi olla haittaa myös Vestran luonnonsuojelualueelle.

–Tulvavedestä muodostunut järvi on joissain kohdissa jopa neljä metriä syvä, kertoo johtava ympäristötarkastaja Maarit Rantataro Vantaan ympäristökeskuksesta.

Rantataro vahvistaa, että ympäristönsuojeluviranomainen on tehnyt Vantaan Golfpuiston toimista tutkintapyynnön poliisille.

Ympäristöongelmat eivät ole Vantaan Golfpuiston ainoa murhe. Suomen Kuvalehti ja Golfpisteuutisoivat Vantaan Golfpuisto oy:n ja sen emoyhtiö United Golf Group oy:n rahavaikeuksista keskiviikkona 7. helmikuuta.

Artikkeleissa ympäristöongelmien aiheuttajaksi nimetään golfkentän rakennusalueella harjoitettu mittava maanläjitystoiminta.

Alueelle on Suomen Kuvalehden mukaan kasattu maa-ainesta pääkaupunkiseudun työmailta. Maan pois viemisestä muun muassa Pasilan Tripla-työmaalta on saatu rahaa.

Maan läjittäminen on aiheuttanut Herukkaoja-puron tulvimisen, vaikka puroa on laajemman läjitystoiminnan turvaamiseksi siirretty, kertoo Suomen Kuvalehti.

Ympäristölautakunnan pöytäkirjan mukaan puro oli jo tammikuussa 2017 tukkeutunut noin 100 metrin matkalta.

Golfkenttä-kiinteistön omistaa pääosin Vantaan kaupunki, joka on vuokrannut alueen Vantaan Golfpuisto oy:lle.

Vantaa kaupungin liikuntatoimenjohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa Suomen Kuvalehdelle lukeneensa maan läjittämisestä hankkeen rahoitusmuotona Helsingin Sanomista tammikuussa 2016.

Golfkenttähankkeen valmistelu kuului Vantaalla Kallislahdelle.

Johtava ympäristötarkastaja Rantataro ei halua tässä vaiheessa lähteä arvioimaan, mitä haittojen korjaaminen vaatii ja maksaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut