HSL taipuu: näille alueille Etelä-Espoossa parannuksia bussiyhteyksiin

HSL ehdottaa Espoon kaupungin konsernijaostolle uusia bussilinjoja ja parannuksia nykyisiin yhteyksiin Etelä-Espoossa.

HSL esittää kolmea uutta linjaa. Ensimmäinen liikennöisi arkisin reitillä Haukilahti-Westend-Lauttasaari. Toinen ruuhka-aikaan reitillä Kivenlahti-Kehä II–Leppävaara. Kolmas uusi linja liikennöisi ruuhka-aikaan reitillä Latokaski–Tapiola–Meilahti tai vaihtoehtoisesti nykyistä linjaa 125B jatkettaisiin Latokaskeen.

HSL esittää myös linjan 158 vuorojen jakamista kahtia reitin päässä Espoossa, mahdollista lisäautoa linjalle 543 koululaisyhteyksiä varten sekä mahdollisia moottoritievuoroja Saunalahteen linjalle 164 ruuhka-aikaan.

Ehdotukset ovat vastaus Espoon konsernijaostolle, joka julkaisi 22. tammikuuta listan joukkoliikenteen parannuskohdista.

Länsimetron liikennöinnin alkamisen jälkeen matka-ajat tietyiltä alueilta Etelä-Espoosta ja Lauttasaaresta Helsingin keskustaan pitenivät selvästi.

HSL:n nyt ehdottamien toimenpiteiden enimmäiskustannus on HSL:n arvion mukaan yhteensä enimmillään noin kolme miljoonaa euroa vuodessa.

HSL:llä on käynnissä ja valmistelussa myös muita pienempiä toimenpiteitä, kuten korjauksia linjojen aikatauluihin. Ne tulevat voimaan helmi- ja maaliskuun aikana. Myös metroliikenteen sujumista on seurattu, ja helmikuulle on valmisteilla kokeilu, jossa kaikki junat ajetaan aamuruuhkan aikana Matinkylään.

–Arvioimme, että jo päätetyillä aikataulumuutoksilla ja nyt käsittelyssä olevilla kuudella isommalla parantamistoimella tilannetta saadaan olennaisesti parannettua, kertoo HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila tiedotteessa.

Espoon kaupunginhallitus pitää maanantaina 5. helmikuuta ylimääräisen kokouksen liityntä- ja metroliikenteessä ilmenneistä ongelmista.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut