Haatainen jäi kauas puolueensa kannatuksesta – Kyllönenkin keuli paikoin ohi

Väkinäinen hymy on vaikea hymy. Tuula Haataisen (sd.) osaksi jäi onnitella Sauli Niinistöä ja etsiä yhtymäkohtia voittajan ja oman poliittisen linjansa välille. Johanna Erjonsalo

Jukka Hämäläinen

Demarien Tuula Haatainen sai vaaleissa kolmanneksi vähiten ääniä. Hänen ääniosuutensa oli 3,3 prosenttia.

Haatainen kärsi tappion puolueena valtakunnallisesti pienemmän Vasemmistoliiton ehdokkaalle Merja Kyllöselle jopa Helsingin vaalipiirissä, jossa Haatainen sai 3,6 prosenttia äänistä ja Kyllönen 3,7 prosenttia.

Kyllönen rökitti Haataisen kotivaalipiirissään Oulussa (5 prosenttia) ja Lapissa (5,1). Haataisen kannatus Oulun vaalipiirissä oli 1,9 prosenttia ja Lapissa 2,4.

Haataisen kovin kannatus oli Satakunnassa, jossa hän sai 4,3 prosenttia äänistä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei suostunut enää harmistumaan Haataisen äänimäärästä, vaikka ennen vaaleja hän oli Ylen mukaan kommentuinut, että alle seitsemän prosentin jääminen edellisten vaalien tapaan olisi huono tulos.

–Kun katsotaan seuraavia kannatusmittauksia eduskuntavaaleja odotellen, niin SDP on ykkönen tai kakkonen, Rinne julisti.

–Tuula Haatainen toi vaalikeskusteluun ilmastonmuutoksen, rauhan uhkien juurisyyn, pakolaisvirrat ja eurooppalaisen turvallisuuden, Rinne kiitteli.

Tuula Haatainen puolestaan kiitteli voittajaa Sauli Niinistöä siitä, että hänellä on sama Nato-kanta kuin sosialidemokraateilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.