"Vähän erilaiset autokauppiaat" Matti ja Jaakko toteuttivat unelmansa – "Huonoja ei kehtaa myydä, kun haluamme nukkua yöt hyvin"

Matti Flinkkilä (vas.) ja Jaakko Pesola toteuttivat pitkäaikaisen unelman ja alkoivat autokauppiaiksi. Picasa

toimitus

Matti Flinkkiläon aina ollut kiinnostunut autoista. Tai jos totta puhutaan, autot ovat olleet pienestä saakka suoranainen intohimo. Samaa intohimoa hän ei tuntenut työhönsä pankin pörssijohdannaisten selvityksessä, mutta sinnitteli niissä töissä seitsemän vuoden ajan. Haave työstä automyynnin parissa ei jättänyt rauhaan.

Automaailma oli monin tavoin tuttu; Flinkkilä vaihtoi omia autojaan tiuhaan tahtiin, ja haki niitä usein ulkomailta. Myös korjailu ja huolto oli tuttua puuhaa. Vain se hieman arvelutti, toisivatko autot perheelle elannon.

Lopulta oli vain pakko kokeilla.

Keväällä2014 Flinkkilä perusti Autosola Oy:n, ja sillä tiellä hän on yhä. Alkuun hän teki töitä omalla pihallaan Sipoossa.

Kun töitä alkoi olla enemmän, Flinkkilä hankki toimitilat Tuusulasta Mahlamäentieltä. Viime syyskuussa rinnalle tuli toinen autoihin hurahtanut, kun Flinkkilä pyysi siskonsa miehenJaakko Pesolanyhtiökumppaniksi. Työmäärä oli kasvanut niin, että yksin ei enää pärjännyt.

–Olin jo pitkään katsellut Matin touhua hänen puolestaan iloisena ja ehkä aavistuksen kateellisenakin siitä, miten hän sai tehdä juuri sitä, mitä rakastaa, lentoyhtiön turvallisuusneuvonnan tehtävät jättänyt Pesola kertoo.

Nytparivaljakko pyörittää omien sanojensa mukaan hieman erilaista autokauppaa. Autot tuodaan Ruotsista ja Saksasta pääosin tilauksesta. Asiakas kertoo, mitä haluaa, ja Autosola etsii sen.

–Olemme erikoistuneet kaasu- ja hybridiautoihin ja merkeistä BMW:hin, mutta tuomme asiakkaiden toiveesta toki paljon muitakin, miehet kertovat.

Autosola ei kilpaile muiden autoliikkeiden kanssa hinnalla. Miesten tavoite on tehdä autokauppaa niin, että asiakastyytyväisyys on suuri ja reklamaatiot mahdollisimman vähäisiä.

–Me haluamme nukkua yömme hyvin, joten emme kehtaa emmekä halua myydä huonoja autoja, Flinkkilä toteaa.

Teksti: Mari Mäkinen

Autosola Oy

Perustettu vuonna 2014.

Palveluihin kuuluu yksilöllinen autojen välitys Suomesta ja ulkomailta, detailing-palvelut sekä renkaiden vaihdot.

Yrityksen omistavat Matti Flinkkilä ja Jaakko Pesola, jotka vakuuttavat hakevansa ja tarkistavansa kaikki autot henkilökohtaisesti.

Yritys on erikoistunut kaasu- ja hybridiautoihin, mutta tuo, ostaa ja myy myös muita autoja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Tarkoitus on kasvattaa toimintaa huomattavasti seuraavan kolmen vuoden aikana, mutta ei ketjuuntua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 2. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 3. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 7. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 8. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 9. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 10. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 11. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 12. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 13. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.