Parkkiongelmat näkyvät jo Nuuksion kävijämäärissä – avuksi polkupyörät

Nuuksion kansallispuiston kävijämäärä laski edellisvuodesta kuusi prosenttia, viime vuonna Nuuksioon tehtiin 318 901 käyntiä.

Huonojen säiden lisäksi Nuuksion käyntimääriä vähensi kansallispuiston parkkipaikkojen ruuhkaisuus etenkin suosituimpina aikoina, Metsähallitus tiedottaa.

Nuuksion suosituimman sisäänmenoväylän Haukkalammen parkkipaikka ruuhkautui pahoin useana viikonloppuna viime syksynä. Kansallispuistossa käy syksyn sesonkiaikaan ja hyvällä kelillä tuhansia vierailijoita viikonlopun aikana.

Metsähallitus pyrkii kehittämään ratkaisuja Nuuksion ruuhka-aikoihin, esimerkiksi ensi kesänä polkupyöriä on vuokrattavana Haltiasta ja Haukkalammelta.

–Jatkamme neuvotteluja joukkoliikenteen lisäämisestä Haukkalammelle ja Kattilaan. Lisäksi viestimme Nuuksion muista sisääntuloväylistä, joita suuri yleisö ei ole vielä löytänyt, sanoo puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksen tiedotteessa.

Myös Suomen luontokeskus Haltian näyttelytarjonta ja erilaiset luontotapahtumat houkuttelivat kävijöitä: Haltiassa kävi viime vuonna 177 000 vierailijaa, joista 10 prosenttia oli ulkomaalaisia.

Metsähallitus pelkää, että nykyrahoituksen taso ei riitä turvaamaan jatkossa hyvää kävijäkokemusta ja sitä kautta luontomatkailun kehittymistä.

–Meitä on kohdeltu hyvin valtion haasteellisessa rahoitustilanteessa, mutta perusrahoitus ei riitä varmistamaan palvelujen tasoa. Kohteiden infraa, kuten pysäköintimahdollisuuksia on kehitettävä kärkikohteilla kuten vaikka Nuuksiossa, Repovedellä, Kolilla ja Ylläksellä. Kehittämistarpeiden lisäksi meillä on huomattava korjausvelka, jonka arvioimme kansallispuistojen ja muiden kohteidemme reittien, rakennusten ja rakennelmien osalta noin 44 miljoonan euron suuruiseksi, sanoo luonnon virkistys- ja matkailukäytön päällikkö Sakari Kokkonen tiedotteessa.

Toisen pääkaupunkiseudun kansallispuiston, Sipoonkorven, kävijämäärä kasvoi 11 prosentilla edellisvuodesta: vuonna 2017 puistossa vierailtiin 91 362 kertaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut