Viidennes amiksesta valmistuvista jää työttömäksi – naiset saavat töitä miehiä useammin

Vastavalmistuneet naiset olivat työllistyneet 10 prosenttiyksikköä paremmin kuin miehet vuonna 2016, kertoo Tilastokeskus. Kaikista vastavalmistuneista naisista työssä oli 71 prosenttia ja miehistä 61 prosenttia.

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen suorittaneista työssä oli 65 prosenttia, naisista 71 prosenttia ja miehistä 60 prosenttia. Lähes joka viides oli työtön vuoden kuluttua valmistumisesta, naisista 15 prosenttia ja miehistä 23 prosenttia.

Ammattikorkeakoulututkinnon ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista vastavalmistuneista oli työllistynyt vuoden päästä 83 prosenttia. Naisten ja miesten välinen ero oli kaksi prosenttia. Työttömänä oli 9 prosenttia.

Loput jatkoivat opiskelua tai olivat muussa toiminnassa, esimerkiksi vanhempainvapaalla.

Ylioppilastutkinnon suorittaneista suurin osa oli vuoden päästä jatkamassa opintojaan, vaikka välittömästi samana vuonna opiskelua jatkoi vain joka kolmas. Jatko-opintojen ohella joka viides myös työskenteli.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut