Kyselyssä yllätys: Tämä on koululaisten kestosuosikkiruoka Helsingissä

Helsingin peruskouluissa, lukioissa ja oppilaitoksissa vietetään tänäkin vuonna toiveruokapäiviä, jotka perustuvat oppilaille viime syksynä tehtyyn kyselyyn.

Keväällä toiveruokina nautitaan muun muassa broileri- tai kasviscurrya, hampurilaisia,uunimakkaraa perunasoseella, tortilloita sekä pinaattiohukaisia. Kestosuosikkeja ovat hampurilainen, tortilla ja uunimakkara. Näistä kahta ensimmäistä voi pitää odotettuina valintoina, mutta uunimakkaran kestosuosio tulee pienoisena yllätyksenä.

Toiveruokapäivien lisäksi oppilaita osallistetaan ruokaraatien avulla. Oppilailta saatua palautetta hyödynnetään koko vuoden ruokalistoja päätettäessä.

Toiveruokapäivät toteutetaan kevään 2018 aikana porrastetusti ja ensimmäistä toiveruokapäivää vietetään tiistaina 23. tammikuuta osassa kaupungin kouluja.

Koulukohtaisista toiveruokapäivistä kerrotaan koulujen ja oppilaitosten verkkosivuilla ruokalistan julkistamisen yhteydessä.

Ruokalistoihin voi tutustua myös uuden, Etu-Töölön lukiolaisten suunnitteleman ja julkaiseman kännykkäsovelluksen avulla. Koulusafka-nimisestä sovelluksesta löytyy tällä hetkellä noin 150 helsinkiläisen koulun ruokalistat. Sovellus löytyy sekä Google Play -kaupasta että Apple Storesta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut