Espoo toivoo jättiravintolasta Keilaniemen elävöittäjää – meren päälle jopa 1 000 asiakaspaikkaa

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Keilaniemeen meren päälle avautuu reilun kahden vuoden päästä 640-paikkainen ravintola terasseineen ja saunoineen.

Kaupunki varasi joulukuussa Keilaterassi-nimisen rantalaiturin edustan ravintolan kehittämistä ja suunnittelua varten. Suunnitteluvarausta hakivat yritystapahtuma-alan asiantuntija Juha Aalto ja ravintoloitsija Mehdi Younes

Tapiolan projektijohtajaAntti Mäkinen kertoo, että kaupunki on jo vuosikausien ajan toivonut eloa, yrittäjiä ja palveluita Keilaniemen rantaan.

– Asiaa on pidetty johdonmukaisesti esillä, mutta alue ei ole tähän asti herättänyt kauheasti kiinnostusta, kertoo Mäkinen, joka vastasi suunnitteluvarausasian valmistelusta kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostoon.

Mäkinen uskoo, että Keilaniemestä on tullut aiempaa houkuttelevampi yrittäjien silmissä metron myötä. Myös raidejokerin päätepysäkki tulee olemaan Keilaniemessä.

– Se, että yrittäjät tulivat nyt uskottavan konseptin kanssa, on hyvin myönteinen asia kaupungille. Keilaniemen rantaan kaivataan lisää ihmisiä. Tämä on tervetullut pelinavaus, Mäkinen luonnehtii.

Suunnittelualue on meren päällä, ja ravintolan toteuttaminen vaatiikin asemakaavan muutosta. Vesialue on kaupungin omistuksessa.

Suunnitteluvaraus on voimassa vuoden loppuun.

– Pallo on nyt varauksen saajilla. He suunnittelevat ja tekevät ehdotuksen, jonka perusteella kaupunki sitten ryhtyy tekemään kaavamuutosta, Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan suunnitteluvarauksen saaneilla on hankkeessa vielä paljon teknistäkin selvitettävää, esimerkiksi se, tuleeko ravintolasta kelluva, vai tehdäänkö se perustusten päälle.

Hankkeen yrittäjät eivät halunneet kertoa tarkemmin suunnitelmistaan vielä tässä vaiheessa.

Valmista voisi olla 2020

Suunnitteluvaraushakemuksen mukaan hankkeen laajuus olisi noin tuhat kerrosneliömetriä sisätilaa ja noin 350 neliömetriä terassia.

Ravintolaan on tulossa 640 paikkaa sisälle ja 350 paikkaa ulkoterassille.

Ruokaravintolaan tulisi täysimittainen valmistuskeittiö ja ravintolaa voisi käyttää myös juhla- ja tapahtumatilana.

Luonnossuunnittelu toteutetaan kevään aikana ja rakentamaan voitaisiin päästä vuonna 2019 kaavamuutoksen ja rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Valmista voisi olla keväällä 2020.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut