Kaksi trendiä voimistuu ulkomaanmatkoissa – "Kasvaa merkittävästi edellisvuodesta"

Kaupunkilomien suosio kasvaa - kuva on Oslosta. Kai Jauhiainen

Kai Jauhiainen

Kaupunkil- ja rantalomat ovat kovassa kurssissa. Lähes puolet suomalaisista suunnittelee matkustavansa ulkomaille kaupunkilomalle tämän vuoden aikana.

Kaupunkiloman suosio on kasvanut merkittävästi edellisestä vuodesta, sillä vuosi sitten kaupunkilomalle aikoi 36 prosenttia. Kotimaan kaupunkilomaa suunnittelee 35 prosenttia suomalaisista.

Myös rantalomia suunnitellaan tälle vuodelle viime vuotta reilusti enemmän, sillä vuosi sitten rantalomaa suunnitteli 22 prosenttia ja nyt 31 prosenttia suomalaisista.

Näin kertoo Matkamessujen lomamatkaennuste.

Puolet suomalaisista aikoo lomailla kotimaassa tänä vuonna. Kotimaan lomaa suunnittelevista lähes puolet aikoo matkailla sukulaisten tai tuttavien luokse. Automatkoja suunnittelee tekevänsä 42 prosenttia vastaajista.

Lomamatkaennusteen mukaan joka toinen suomalaisista aikoo matkustaa ulkomaille vuoden 2018 aikana. Viidennes suunnittelee matkustavansa Pohjoismaihin ja Baltiaan, lähes puolet muualle Eurooppaan. Kiinnostus Pohjoismaita ja Baltiaa kohtaan on hiukan vähentynyt edellisestä vuodesta. Pohjois-Amerikkaan suunnittelee matkustavansa viisi prosenttia vastaajista ja sama määrä suomalaisia suuntaa Etelä-Aasiaan.

Lähes puolet ulkomaille matkustavista suunnittelee toteuttavansa kaupunkiloman.

Matkailuun käytetään nyt aiempaa enemmän rahaa. 74 prosenttia vastanneista arvioi käyttävänsä rahaa matkailuun enemmän tai saman verran kuin edellisenä vuonna.

Lomamatkan varaamisessa suomalaiset luottavat matkapalveluyritysten ja matkatoimistojen palveluihin. 59 prosenttia varaa matkansa lento-, laiva-, juna- ja bussiyhtiöiden sivujen kautta ja lähes 40 prosenttia käyttää matkatoimistojen sivuja varaamiseen. Majoitus varataan suoraan hotellien sivujen kautta tai hotellien vertailusivujen kautta. Neljännes vastaajista ilmoittaa varaavansa myös majoituksen matkatoimistojen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 2. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 3. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 7. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 8. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 9. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 10. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 11. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 12. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 13. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.